A tűzzel játszott, a hajrában mentett pontot a Győr Brestben

Hét perccel a vége előtt ötgólos hátrányban volt a Győr Metzben, a végén támadhatott a győzelemért, végül döntetlent ért Brestben a női kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Magyar Nemzet
2020. 09. 27. 17:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brest maga volt a nyugalom Moszkvához képest. Kristianstaddal pedig össze sem lehetett hasonlítani. Az orosz fővárosba hosszas tortúra után érkezett meg az ETO küldöttsége két hete, a Ferencváros delegációja csak két érvényes negatív koronavírusteszttel érkezhetett meg Norvégiába. Ehhez képest a franciaországi belépés zavartalanul megtörtént, elfogadták a Magyarországon végzett tesztek eredményét.

A CSZKA Moszkva elleni döntetlen, majd a Podravka fölényes legyőzése után a Brest együttese várt a BL csoportkörének harmadik fordulójában. A két csapat az előző idényben két szoros meccset játszott egymással: Győrben döntetlen, Brestben egygólos magyar siker született.

Az ETO edzője, Danyi Gábor a meccs előtt felhívta a figyelmet, hogy a BL legjobb formában levő csapatának legyőzése nem lesz egyszerű feladat.

Nem is volt. Főleg úgy, hogy az előző év legjobb játékosának választott norvég Stine Oftedal nem élete formájában kezdte a meccset. Pedig a hétközi Siófok elleni rangadó második félidejében csodálatosan varázsolt a norvég irányító. Brestben nem villogott, Danyi szűk tíz perc után lekapta a pályáról de nem csak őt, Veronica Kristiansent is. Támadásban Nze Minko váltotta Oftedalt, a francia elkapta a fonalat a honfitársaival szemben, de a több győri játékost nem lehetett dicsérni. Kivéve a kapust, Amandine Leynaud-t, a francia kapus okosan olvasta a játékot.

A hajrában mentett pontot az ETO
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A korábbi győri, Ana Gros mellett a CSM Bucureștiből ismert svéd, Isabelle Gulldén veszélyeztetett. Az ETO 8-8-nál és 11-11-nél vehette volna át a vezetést, addig csak futott az eredmény után. Nem sikerült előnyt kiharcolnia Danyi Gábor együttesének, de a hazaiak sem tudtak mit kezdeni Leynaud-val. Döntetlennel ért véget az első félidő.

A szünet utáni első támadásból a visszaállt Oftedal ügyesen kígyózott át a francia védőfalon és megszerezte első gólját. A Győr pedig a vezetést. Úgy tűnt, Nze Minko és Oftedal párosa lehet hatékony a bresti fallal szemben. Brattset passzív volt beállóban, a szélre alig került labda. Kisebb hullámvölgy után ébredeztek a franciák, zsinórban négy gólt szerezve visszavették a vezetést, és ha Edvige nem csen labdát, akkor könnyen három góllal is megléphettek volna. A három helyett egy lett, mert Amorim is hallatott magáról, de utána megint leszállt a köd, 20-17-re elhúzott a Brest. Emberelőnyben nem ment Danyi Gábor csapatának, 12 perc alatt csak egyetlen gólra volt képes. Mette Hansen zárta le a rossz sorozatot.

Kapust cserélt az ETO, Solberg jött Leynaud helyére. Mette Hansen átlövései tartották a lelket a győriekben, de a különbség nem csökkent, maradt a négygólos francia fór. Kimagasló egyéni teljesítmények híján, egyre kilátástalanabb helyzetbe került a Győr. Ana Gros kilencedik gólja után már öt góllal vezetett a Brest. És akkor megrázta magát a magyar csapat: Nze Minko egy és Lukács Viktória két góljával feljött 24-22-re. Majd Oftedal is beletett egyet a közösbe, sőt kevesebb, mint két perccel a vége előtt Lukács kiegyenlített.

Danyi Gábor az utolsó percben időt kért, a győzelemért támadhatott az ETO, de Nze Minkónál szabálytalanságot fújtak a játékvezetők. A találkozó utolsó szava a franciáké volt, ők is a győzelemért mentek időkérés után, de sikertelenül. A Győr az utolsó hat és fél percet 6-1-re nyerte, így Moszkva után újra a sírból hozta vissza az egy pontot.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Brest–Győri Audi ETO 25-25.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.