Nyilas szerint egy döntetlenre is jó lehet a Fradi Barcelonában

Legutóbb, 1995-ben Nyilas Elek szerzett gólt a Ferencváros színeiben a Bajnokok Ligája-csoportkörben. A kétszeres magyar bajnok középpályás szerint az idei BL-sorozatban a Fradi eddig remekül alkalmazkodott a zárt kapus mérkőzések hangulatához. Barcelonában is az előnyére válhat, hogy nem lesznek nézők a Nou Campban.

Szilágyi
2020. 10. 20. 16:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1995. november 22-én tizenegyesből egyenlített a Ferencváros hazai pályán a Grasshoppers ellen, a 3-3-ra végződött mérkőzés utolsó gólját Nyilas Elek szerezte. Azóta nem járt az FTC a Bajnokok Ligája csoportkörében, huszonöt év után ma este újra lehet fradista gólszerző az elitsorozatban. De vajon ki? – kérdeztük Nyilas Elektől. – Ha Tokmac tartja a jó formáját, akkor ő. Esetleg a támadók közül Boli vagy Isael juthat el az ellenfél kapujáig. Nekem édes mindegy, csak hadd ne én legyek a klub utolsó góllövője a Bajnokok Ligájában – mondta lapunknak a Váccal (1994) és a Ferencvárossal (1996) is aranyérmes korábbi technikás középpályás.

A korábban Tiszakécskén is tevékenykedő Nyilas Elek szerint a zárt kapus rendezés a Fradinak kedvezhet
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Nyilas nem rajong a zárt kapus mérkőzésekért, mégis úgy tartja, ez lehet a Ferencváros egyik esélye a Barcelona otthonában. – Fantasztikus élmény 90-100 ezer ember előtt futballozni, biztos felemelőbb, mint amikor nincsenek nézők a lelátón. De úgy érzem, ez a körülmény inkább a Fradinak kedvezhet, mint a Barcának. Több meglepetés született az utóbbi időben, amikor az esélyesebb csapatok – mint például a Manchester City hazai pályán a Leicester ellen – megbotlottak egy gyengébb együttessel szemben. Ezzel nem azt mondom, hogy a Camp Nouban is valami hasonló történhet meg, de ha a Fradi hozza a lelkes, szervezett, egységes csapatjátékát, a játékosok nem ijednek meg az ellenfél sztárjaitól, akkor egy szűk vereség, továbbmegyek, akár egy döntetlen is elképzelhető a Barcelona ellen. A labda gömbölyű, a fociban bármi megtörténhet – vélekedett Nyilas.

Hozzátette, hogy már alig várja a Ferencváros hazai BL-mérkőzéseit, természetesen az összes találkozón ott lesz a helyszínen. Nem akar lemaradni szeretett csapata BL-meneteléséről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.