Pintér Attila nyerni tudott a Mezőkövesddel, a DVTK az áldozat

A Mezőkövesd az utolsó helyen várta a labdarúgó NB I 12. fordulóját, viszont már nem kieső helyen zárta azt. Pintér Attila együttese a Diósgyőrt fogadta, és győzte le 2-1-re. A DVTK nagy erőket mozgósított a pontszerzésért, de csak büntetőből tudott betalálni, a ziccereit kihagyta. A jobb helyzetkihasználás döntött a Mezőkövesd javára.

Magyar Nemzet
2020. 11. 29. 16:16
null
Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Attila számára különleges lehet a meccs: jelenleg a Mezőkövesd vezetőedzője, míg profi játékos-pályafutását a Diósgyőr színeiben fejezte be 1996 nyarán – az első osztályra pályázó miskolciak a Fehérvár elleni osztályozón nem tudták kiharcolni a feljutást, drámai csatában maradtak alul.

– Csapatommal két és fél hete dolgozunk együtt, teljes mértékben elégedett vagyok a játékosokkal – mondta Pintér Attila a klub honlapjának. – Az edzéseken odaadóan, nagy figyelemmel végzik a feladatokat, és próbálják elsajátítani azokat a taktikai elemeket, amelyekkel – és ebben biztos vagyok – előrébb tudunk lépni. Most olyan mérkőzések következnek, amelyeken nem szabad kikapnunk.

 

Pintér Attila
Fotó: Mirkó István

 

A Diósgyőr vezetőedzője is bizakodóan nyilatkozott, Feczkó Tamás így várta a meccset:

– Biztos vagyok benne, hogy lesznek helyzeteink a Mezőkövesd ellen – jelentette ki a Nemzeti Sport megkeresésére. – Kérdés, sikerül-e kihasználnunk őket. Idegenben egymás után két meccsen sem tudtunk gólt szerezni, de ha végre változtatunk ezen, nyerhetnünk. Ellenfelünk sem a hatékony támadójátékáról híres, otthon azonban nyilván javítani szeretne, ezért kiélezett csatára számítok, és egyetlen gól dönthet.

Feczkó Tamás egyébként a jövőbe látott: tényleg voltak helyzetei a csapatának Mezőkövesden, az a reménye azonban nem vált be, hogy azokból legalább egyet értékesítenek is a játékosai. Jó iramban, és az ígéreteknek megfelelően támadó szellemben kezdett mindkét csapat, gól azonban csak a hazai csapat tudott elérni: a 21. percben Jurina a tizenhatoson belül elesett Karan szorításában, Iványi tizenegyest ítélt, amelyet Cseri értékesített – 1-0.

 

Ezt követően egy ideig kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, majd a második félidőben a Diósgyőr fokozatosan átvette az irányítást. A vendégek sok energiát fektettek bele az egyenlítésbe, ám komoly helyzetig csak egyszer jutottak, a 67. percben Drazsics a hazai védők ügyetlenkedésének köszönhetően tiszta ziccerbe került, ám tíz méterről nem találta el a kaput. Érződött, hogy a diósgyőri fölény meddő, és a Mezőkövesd a 84. percben egy szöglet után eldöntötte a három pont sorsát, Szergyerov csúsztatta hat méterről a labdát a hálóba – 2-0.

 

A 90. percben Drazsics tizenegyesből szépített 2-1-re, ám a hosszabbítás már nem volt elég többre diósgyőri szempontból. Pintér Attila örülhetett, Feczkó Tamás pedig tovább gondolkodhat azon, mit tehetne azért, hogy a játékosai kihasználják a helyzeteiket. Pintér Attila ráadásul az első győzelmét is aratta a visszatérése után, és bár a Mezőkövesd elmozdult az utolsó helyről, a mögötte álló Újpest és Diósgyőr egy, a Bp. Honvéd pedig két meccsel kevesebbet játszott.

NB I, 12. forduló

Péntek

Újpest–Paks 1-1 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Csonka. Gólszerző: Beridze (67.), illetve Ádám (91.)

Szombat

Kisvárda–Budafok 0-0, Kisvárda, jv.: Zierkelbach.

Mol Fehérvár–ZTE 2-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Erdős. Gólszerző: Zivzivadze (12.), Houri (22.)

Ferencváros–MTK 2-0 (1-0), Groupama Aréna, jv.: Antal. Gólszerzők: Nguen (40.), Baturina (75.)

Vasárnap

Mezőkövesd–Diósgyőr 2-1 (1-0), Mezőkövesd, jv.: Iványi. Gólszerző: Cseri (11-esból 21.), Szergyerov (84.), illetve Drazsics (11-esből 90.)

Budapest Honvéd–Puskás Akadémia 18.45 (tv: M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.