Rangadók hétvégéje az elitben

Az angol, a német és a spanyol labdarúgó-bajnokságban is rangadót rendeznek a hétvégén.

Munkatársunktól
2020. 02. 01. 12:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol, a német és a spanyol labdarúgó-bajnokságban is rangadót rendeznek a hétvégén. A Premier League 25. fordulójában a negyedik Chelsea ma a harmadik Leicester City vendége lesz (tv: Digisport 1, 13.30). A hagyományok alapján a Tottenham–Manchester City meccs is rangadó, ám kis túlzással ilyen minősítésű meccset Angliában napjainkban csak a Liverpool játszhat. Elképesztő a Vörösök dominan­ciája. Hétközi győzelmükkel immár 70 pontnál tartanak, 19 pont az előnyük a második Manchester City előtt, és – kapaszkodjanak meg – több mint kétszer annyit gyűjtöttek, mint az ötödik Manchester United (34). Jürgen Klopp együttese a Southamptont fogadja (tv: Digisport 1, 16.00), meglepő lenne, ha éppen most szakadna meg a sorozata.

Mourinho és Guardiola újabb párharca a PL-ben

Németországban és csapata, az RB Leipzig a harmadik Mönchengladbachot fogadja szombat este (tv: Sport 2, 18.30). A listavezető az előző fordulóban meglepetésre kikapott Frankfurtban, és mivel a Bayern győzött, a két együttes közti különbség egypontosra csökkent.

ma szívességet tehet Gulácsiéknak, hiszen a Bayern München az ő csapatához, a Mainzhoz látogat (tv: Sport 2, 15.30).

Spanyolországban a madridi derbi áll az érdeklődés középpontjában (tv: Spíler 2, 16.00). A Real a múlt héten ugrott a tabella élére annak köszönhetően, hogy 1-0-ra nyert idegenben a Valladolid ellen, a címvédő Barcelona pedig 2-0-ra kikapott Valenciá­ban. Ám Zinedine Zidane csak az eredménnyel lehetett elégedett, a játékkal már cseppet sem. Az Atlético csak az ötödik, miután az előző fordulóban hazai pályán csak 0-0-ra ment a sereghajtó Leganésszel, egy fordulóval korábban pedig kikapott az Eibartól, és közben még a Király Kupából is kiesett. Pedig jól kezdte az évet, hiszen a szuperkupa elődöntőjében kiverte a Barcelonát, és a Real elleni döntőben is csak 11-esekkel maradt alul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.