Büntetőt ítélt a szerb bíró, 15 hónap börtönt kapott érte + videó

A Spartak Subotica–Radnicki Nis élvonalbeli rangadón történtek a furcsa dolgok.

2021. 04. 02. 17:21
Srdjan-Obradovic
Srdjan-Obradovic Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerbiában tizenöt hónap börtönbüntetésre ítélték, emellett korrupció miatt tíz évre minden labdarúgástól kapcsolatos tevékenységtől eltiltották Srdjan Obradovic játékvezetőt, aki 2018. május 13-án a szerb élvonal rájátszásában, az utolsó előtti fordulóban a Spartak Subotica–Radnicki Nis találkozót vezette. A hazaiak 2-0-ra nyertek úgy, hogy Obradovic a 66. és a 78. percben is 11-est ítélt a javukra, s ezeket értékesítették. A játékvezető még a büntetők előtt második sárga lappal kiállította a vendégek egyik játékosát. A sajtó úgy tálalta a történteket, hogy Obradovic elcsalta a találkozót.

A két csapat a bajnokságban akkor a harmadik helyért harcolt. S ugyan ezt a meccset a szabadkaiak nyerték meg, a bajnokság zárásakor a hatvanpontos Crvena Zvezda és a 43 pontos Partizan Beograd mögött a 37 pontos Radnicki végzett a harmadik helyen, miközben a negyedik Spartak is ennyi pontot gyűjtött. (Az döntött közöttük, hogy az alapszakaszban a Radnicki egy ponttal többet szerzett.) A Partizan mellett azonban mindkét csapat indulhatott az Európa-ligában.

Srdjan Obradovic aligha gondolta, hogy ilyen nagy bajba kerül
Fotó: Twitter

Az ominózus meccsnek zajos utóélete lett, a két 11-es közül a második különösen érthetetlen volt, és vizsgálatot indítottak. Obradovic ellen korrupció miatt vádat emeltek, s három évvel a történtek után egyelőre nem jogerősen most tizenöt hónapos börtönbüntetésre ítélték.

Íme, az ominózus második 11-es – nem csoda, hogy az illetékesek úgy gondolták, itt valami nem stimmel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.