Nehezebb volt a vártnál, de a csúnya győzelem is győzelem

Az ilyen mérkőzések a legnehezebbek, amelyek esetében mindenki előre elkönyveli, hogy megnyerjük – jelentette ki Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott támadója San Marino legyőzése után. A meccs képe is ezt mutatta, de a lényeg a három pont és a világbajnoki selejtezőkön való első diadal megszerzése volt. Ez megtörtént, ideje előre tekinteni.

D. V.
2021. 03. 29. 7:17
győzelem
Szalai Ádám és a magyar válogatott Írország ellen készülhet a nyári Eb-re Fotó: Marco Vasini Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti csapat az új feladattal is megbirkózott. Hónapok, sőt már talán évek is elteltek, mióta legutóbb egy nálánál sokkal hátrébb rangsorolt válogatottal mérkőzött meg. Ez meglátszott a játék képén is, hiába voltak jól felkészítve, futballistáink nehezen találták a fogást a szervezetten védekező San Marinó-i együttesen, bár ezt a szövetségi kapitány is sejtette előre.

Pedig már az első negyedórában vezetést szerzett a magyar válogatott, de utána hiába dominált, a második félidő közepéig tűkön ülve kellett arra várnia Marco Rossinak, hogy fiai egy második góllal lezárják a mérkőzést.

Ugyan nehezebben ment, mint arra számítani lehetett, de mint tudjuk, a csúnya győzelem is győzelem, ez a nagy csapatok egyik ismérve, ha szeretnénk közelebb kerülni hozzájuk, és folyamatosan nemzetközi tornákon látni a válogatottat, elengedhetetlenek az ilyen sikerek is. Anglia és Lengyelország vélhetően nem fogják megtenni nekünk azt a szívességet, hogy pontokat ajándékoznak a papíron könnyebb ellenfeleiknek, ahogy ezt mi sem tehetjük meg.

Pénteken még azt számolgattuk, hogy a lengyelek elleni döntetlennel semmi sincs veszve, most, hogy a „kötelezőt letudta” a nemzeti tizenegy, egy lépést tett előre, még van miről álmodozni, persze csak a realitás talaján maradva.

Szerdán jöhet a következő megoldandó feladat, irány Andorra!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.