Marco Rossi: Nem váltunk hirtelen brazil válogatottá!

Hiába vezetett kétszer is, nem tudta megőrizni előnyét labdarúgó-válogatottunk Lengyelország ellen, így végül 3-3-as döntetlennel kezdte a világbajnoki selejtezőket. Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés utáni online sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett, hogy az őszi sikerek ellenére is a realitás talaján kell maradni, hiszen vannak olyan ellenfelek, akikkel egyelőre nincs egy szinten a magyar csapat.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 0:14
Marco Rossi
Marco Rossi kapitány csapata minőségi ellenféllel találkozhat Fotó: Pavel Golovkin Forrás: MTI/EPA/AP pool/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesen bravúros eredménynek tekinthettük volna a 3-3-as döntetlent a világranglista 19. helyén jegyzett lengyel válogatottal szemben. A mérkőzést látva azonban lehet bennünk hiányérzet, hiszen előbb kétgólos előnyt engedett ki a kezéből a magyar csapat, majd a sokkból felállva ismét megszerezte a vezetést, de újra becsúszott egy hiba, amikor magára maradt tizenhatosunkban, és a Bayern München csatára ekkor azonnal megvillantotta a zsenialitását. A meccs alakulása tekintetében szövetségi kapitány sem volt maradéktalanul boldog.

– Ha azt mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok, akkor hazudnék. A mérkőzés előtt aláírtam volna a döntetlent, de látva, hogy játszottunk, van fájdalomérzet bennem. Ha 2-0-s vezetésnél nem követjük el azokat a durva hibákat, akkor valószínűleg hazahozhattuk volna a három pontot. Aztán még ezek után is képesek voltunk nyomást helyezni rájuk, ebből gólt is szereztünk, majd egy újabb durva hibát vétettünk. Egész héten azt szajkóztam a játékosoknak, hogy nem szabad szem elől tévesztenünk Lewandowskit, főleg a tizenhatoson belül nem. Sajnálom, hogy ez mégis megtörtént, mert nyerhettünk volna.

Ugyanakkor a lengyelek szövetségi kapitánya, Paulo Sousa a mérkőzés után arról beszélt, csapata érdemelte volna a három pontot, hiszen hajtott a győzelemért. Rossi elutasította ezt a felvetést.

– A mérkőzésen hat perc után állt nekünk a zászló. Olyan szituációból szereztük meg a vezetést, amire sokat készültünk az edzések során. Örültem volna, ha magasabban játszunk. Sokat hagytuk, hogy ők birtokolják a labdát, de nem látom úgy, hogy megérdemelték volna a győzelmet. Bár lehet, hogy Magyarországgal szemben túl elfogult vagyok.

Három védelmi megingást követően született a vendégek három gólja, Rossi ennek ellenére dicsérte a magyar védőket, hiszen nem akármilyen játékosokkal kellett szembenézniük. A mester és játékával is elégedett volt, viszont a középpályásoktól jobb teljesítményre számított. Az olasz szakember arra is rávilágított, az őszi sikerek ellenére is a realitás talaján kell maradni, hiszen nem lett a nemzeti csapatból hirtelen világverő válogatott.

– Különösen Kalmár Zsolttól vártam volna többet, az első játékrészben nem nagyon érvényesült a játéka a pályán. Jobban meg kellett volna tartanunk a középpályán a labdákat. Úgy érzem, hogy a három védőnk jól játszott, bár néha túl sok kockázatot vállaltak. Így volt az első és a második gólnál is, a harmadikról inkább ne is beszéljünk. De ne feledjük, Lewandowski, Piątek, Milik ellen játszottunk, Magyarország nem ellenem és a két öcsém ellen állt ki. És mi sem váltunk hirtelen brazil válogatottá! Tisztában kell lenni az ellenfél értékével, és muszáj továbbra is két lábbal a földön járnunk, hiszen Lengyelország ellen játszottunk, és nem vagyunk még az ő szintjükön. Ilyen helyzetben a játékosok kvalitása eldönthet egy mérkőzést, ez meg is történt – értékelt a kapitány, majd kitért a magyar válogatottra váró következő két összecsapásra is. – Papíron most két könnyebb ellenfél következik (San Marino és Andorra – a szerk.). De jusson eszünkbe a 2017-es, Andorra elleni vereség! Mindenki felidézheti, milyen volt akkor édes álomból izzadságban tocsogva ébredni. A lényeg, hogy elhozzuk a három pontot mindkét meccsről – húzta alá Marco Rossi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.