Visszatér a magyar mozikba minden idők egyik legjobb filmje

Február 17-től digitálisan felújítva visszatér a mozikba Michael Cimino 5 Oscar-díjjal elismert háborús drámája, az 1978-ban bemutatott A szarvasvadász, amely Robert De Niro és Christopher Walken megrázó erejű alakításával, és Zsigmond Vilmos zseniális operatőri munkájával a filmtörténet egyik legnagyobb hatású alkotása – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 02. 18. 14:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Cimino kultuszfilmmé vált alkotása a megjelenésének negyvenedik évfordulója alkalmából teljes körű digitális restauráláson esett át, amelynek köszönhetően minden korábbinál tisztábban követhetjük nyomon a háború megrázó képeit, Michael és Nick tragikus személyiségváltozásának állomásait, Zsigmond Vilmos világhírű operatőr lencséjén keresztül. Az 1978-ban bemutatott film középpontjában három pennsylvaniai gyári munkás áll, akik elhatározzák, hogy bevonulnak.

Dicsőség helyett azonban halál és őrület várja őket.

A szarvasvadász digitálisan felújított változata február 17-től látható a hazai art mozikban, eredeti nyelven, magyar felirattal. Budapesten a Puskin moziban vetítik, emellett országszerte számos helyszínen, a megyeszékhelyek többségén is látható lesz. A mozivetítéseknek hivatalos kísérőfilmje is lesz a forgalmazó Pannonia Entertainment és Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésének köszönhetően: Hermán Árpád Sajnálom című animációs rövidfilmje, amely egy férfi és szarvas találkozását mutatja be az erdőben, négy percbe sűrítve.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: jelenet a filmből (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.