időjárás 5°C Vilma 2022. december 5.
logo

Hatalmas sikert aratott Mága Zoltán Torontóban

Forrás: Ripost.hu
2022.11.01. 19:41 2022.11.01. 20:20
Hatalmas sikert aratott Mága Zoltán Torontóban

A Magyar Örökség Gáláján nagy sikert aratott Mága Zoltán.

Mága Zoltán a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy mekkora megtiszteltetésben és sikerben volt része a minap Torontóban – olvasható a Ripost cikkében.

A Magyar Örökség Gálájáról fotókat is közzétett a közösségi oldalán.

Köszönjük Torontó! Hatalmas siker a Magyar Örökség Gáláján!

 

Már számos alkalommal léptem fel az Egyesült Államokban és Kanadában is. Torontóban legutóbb 2019-ben a Roy Thomson Hallban adtunk telt házas koncertet. Mindig felemelő érzés Kanadában játszani, mert ezáltal személyesen tapasztalhatom meg, hogy mennyire fontos a tengerentúli magyar közösségeknek is a hazaszeretet. Most sem volt ez másképp. A közönségből többen magyar, székely népviseletben érkeztek és meghatódva énekelték el közösen a Kossuth nótát. A magyar emberek számtalanszor bizonyították már, hogy éljenek bárhol is a világban egyetlen határ sem választhatja el őket egymástól, és példamutató összefogással, ha kell, hegyeket tudnak megmozgatni. A koncert után, melynek díszvendége Novák Katalin köztársasági elnök volt, számtalan felkérést kaptam, hogy adjak koncertet Kanada különböző településein. Megígértem, hogy jövőre vissza fogok menni és a turné bevételéből a rászoruló magyar gyermekeket fogom támogatni. Megtiszteltetés volt számomra, hogy a gálavacsorán két világhírű hegedűművész barátom, Kelemen Barnabás és felesége, Kokas Katalin is részt vett.

írta Mága Zoltán.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép forrása: Facebook

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.