Szivárvány és köd

Szinte fohászkodnak a pofonért, hisz attól lesznek „kirekesztettek”.

2020. 06. 26. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén a Szent Koronát választották kampánycímerüknek a Budapest Pride „szellemes” szervezői, nem is akármilyen formában: szivárvánnyal „ékesítve”. Arrafelé alapkövetelmény a provokáció – kell-e jobb ötlet, mint kifigurázni keresztény államiságunk évezredes szimbólumát? Azt tesztelik ilyenkor: mekkora a többségi társadalom (a hagyományőrző szexelők) tűrőképessége, mikor szakad el a cérna. Szinte fohászkodnak a pofonért, hisz attól lesznek „kirekesztettek”. (Néha elgondolkodom, mi lesz az LMBTQ-élharcosokkal, ha majd az ilyen provokációkkal már nem tudják magukra vonni a figyelmet? Munkába állnak? Elmennek dolgozni? Na, ne…)

Pofon helyett azonban most csak feljelentették az alkalmi heraldikusokat. A rendőrséghez fordulók arra a törvényre hivatkoztak, amely egy évi szabadságvesztéssel sújtja „aki nagy nyilvánosság előtt Magyarország himnuszát, zászlaját, címerét vagy a Szent Koronát sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza”. Márpedig a Pride-riszálás szervezői nagy nyilvánosság előtt – interneten – álltak elő a koronagyalázással. Nagy kár, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság másképp látja. Szerdán kelt elutasító határozatukban ez áll: „Önmagában az a tény, hogy ezen ábrázolás sérti az LMBTQ-közösséggel nem szimpatizáló személy(ek) egyéni értékrendszerét, még nem ad alapot bűncselekmény gyanújának sem a megállapítására.”

Üzenem a fővárosi pandúrvezetésnek, hogy „az LMBTQ-közösséggel nem szimpatizáló személy(ek)” szerény becslések szerint is több millió magyar embert jelentenek. Ők azok, akiknek „egyéni értékrendszerét” épp e csapatnak kellene – ahogyan hirdetik magukról – szolgálni és védeni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.