Tisztelni az uniót?

Uniós tagságunk értelmetlenségén mereng Kondor Katalin a Magyar Hírlapban. Időszerű téma.

2021. 03. 10. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uniós tagságunk értelmetlenségén mereng Kondor Katalin a Magyar Hírlapban. Időszerű téma. „Valószínű nem vagyok egyedül, aki annak örülne legjobban, ha az egész uniót végre otthagynánk – jelenti ki mindjárt az elején. – Tizenhetedik éve tűrjük ennek a különös társaságnak, s ezen belül a Néppártnak, hogy rendre leckéztetni próbáljanak bennünket.” Példaként bizonyos jogszabályok visszamenőleges megváltoztatását említi, amelyek segítségével simán kigolyózható a pártcsaládból, akinek eltérő a véleménye.

Két súlyos problémát említ a szerző. A szinte parancsba adott migránsbefogadást és a tengerentúli mintára elképzelt Európai Egyesült államok lázálmát; a magyarság zöme egyiket sem akarja. Nem bizony. A szőr feláll a hátunkon, ha ezeket halljuk. Ahogyan az is irritáló, hogy az unió boszorkánykonyháján futószalagon kreálják a „magyar ügyeket”. Informátoraik szerint errefelé örökös rettegésben élnek a cigány és a zsidó családok. Ráadásul diktatúra van, a nácizmus is éledezik stb.

Szívemből szól Kondor Katalin, amikor megkérdezi: „Mondja már meg valaki, miért is kellene tisztelnünk az uniót, honi hazaárulóink meleg és jól fizető fészkét?” A válaszra nem kellett sokáig várni – a DK-s Dávid Ferenc érezte magát megszólítva. Írásában érdemi felelet ugyan nincs, demagógia annál több: „Szerencsére a Kondor-félék ideje már régen lejárt, így nem lehet meghatározó szavuk a földrész jövőjének alakulásával kapcsolatban. A Magyar Hírlap nevű propagandakiadvány »elbírja« Kondor jegyzetét, színvonalas sajtótermékben pedig úgysem jelenhet meg a beteges Kondor-vízió.” Punktum. Írja Gyurcsány embere a Hírklikk.hu című partizánközlönyben. Hozok bort.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.