idezojelek

Eurókór

Én Schiffer András véleményét osztom, aki szerint az a párt, amelyik ma be akarja vezetni idehaza az eurót, az odadobja hazánkat az európai pénzügyi elitnek.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Miközben még a bukásra álló kisegítő iskolások is betéve tudják, hogy az euró bevezetése nem egyenlő a pénzügyi mennybemenetellel, az április 3-i kormányváltásra gyúró Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szerint el kell kezdeni a magyarok pénzének stabilitását szolgáló euró bevezetésének folyamatát. „Azonnal lépni kell” – írja közösségi oldalán a kétségbeejtő ember. Állapota egyre aggasztóbb.

Dobrev Klára is hasonlókat mondott nemrég. „Kérdezzétek csak meg szlovák, szlovén ismerőseiteket, barátaitokat, örülnek-e annak, hogy immár tíz éve euróban kapják a fizetésüket, a nyugdíjakat!” (Kíváncsi lennék, vajon ő megkérdezte-e. Megkérdezte-e, mennyivel fogta vissza az euró bevezetése az ottani gazdaság növekedését, mennyiben korlátozta a pénzgazdaság szabad alakítását? Érdeklődött-e arról, milyen érzés fizetniük mondjuk a lecsúszott görögök adósságát?)

Amennyire visszaemlékszem, az első Orbán-kabinet 2002-ben egy feltöltött államkassza kulcsával együtt adta át a kormányzást; három éven belül bevezethető lett volna az euró. Vagyis Gyurcsány Ferenc megtehette volna. Vajon miért nem tette? Csak nem azért, mert kormányának sikerült csődközelire legatyásítania a gazdaságot? (Magától a vezértől tudjuk: „Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.”)

Én Schiffer András expolitikus véleményét osztom, aki szerint az a párt, amelyik ma be akarja vezetni idehaza az eurót, az odadobja Magyarországot az európai pénzügyi elitnek. „Az euró bevezetése végzetesen leszűkítené az ország szuverenitását. […] Aki az euró mellett kampányol, jobban fél Orbán Viktortól, mint amennyire szereti a hazáját.”

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.