idezojelek

Teflonbevonat

Csatlakozom Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető minapi gyorsértékeléséhez: „Gyurcsány egy felfoghatatlanul kétszínű alak. Egészen elképesztő, teflonbevonatú arccal.”

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Lehet még fokozni az őrületet?” – kezdi tegnapi Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc. Elsőre egy régről esedékes önkritika nyitómondata is lehetne ez – persze nem az, mindössze a szokásos Orbán-mószerolását kezdi így a DK-vezér. Majd folytatja: „»Keletről fúj a szél, ezt az erőt kell befogni vitorláinkba« – harsogta a magyar kormányfő éveken keresztül. Az a szél, most kiderült, hogy az erőszak, a tisztességtelenség, a becstelenség szele. […] Elkötni a hajót Moszkvától és a hozzá hasonlóktól. […] Nyugat felé venni az irányt. Be kell fejezni a kalandozások újrakezdett korát.”

Erőszak, tisztességtelenség, becstelenség…

Nem ez az ember lövetett fegyvertelen magyarokra 2006 őszén?

Az ATV-ben is fellépett a Szemkilövő hegyi lopottvilla-lakó: „2008-ban bemegy Putyin Grúziába, és onnantól kezdődik egy támadó, más országok szuverenitását el nem ismerő politika” – magyarázza –, ami ­miatt neki „más lett a viszonya ehhez”. (Hiszen Putyin egy autoriter rendszer irányába indult, és ezt ő nagyon-nagyon elutasítja. Szörnyű!) „Ha veszünk gázt vagy vakcinát az oroszoktól, az egy dolog, de hogy Putyinnal összejárjunk családilag barátkozni, az elfogadhatatlan.”

Nekem viszont úgy rémlik, hogy ugyanennek a Gyurcsány Ferencnek 2009 novemberében (másfél évvel a grúziai agresszió után) azért még bőven belefért egy vacsora Putyinnal. És már nem miniszterelnökként, csak úgy, barátilag, feleségekkel. Ráadásul épp egy moszkvai ukrán étteremben.

Csatlakozom Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető minapi gyorsértékeléséhez: „Gyurcsány egy felfoghatatlanul kétszínű alak. Egészen elképesztő, teflonbevonatú arccal.” Stimmel.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A kulturális megmaradás luxusa

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.