időjárás 21°C Amália 2022. október 7.
logo

Csak bukdácsol

Pilhál György
2022.09.20. 05:59
Csak bukdácsol

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere kesergett minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorában. Arról beszélt, hogy a kerületvezetés a Covid-járvány kitörése óta csak bukdácsol egyik nehézségből a másikba. Igaz, magyarázta, ezzel ma szinte minden ellenzéki önkormányzat így van. A 2019-es győzelem mámorában „még minden szépnek tűnt, de azóta folyamatos, sokszor előre nem látható akadályok nehezítették a működést”. (Na igen, például párttársa belebukott a jövedelmezőnek indult bitcoinbányászatba, plusz a kerületi zeneiskolát sem sikerült lenyúlniuk, ahogyan a zsidó tévét sem – ellenben elhajtották a világhírű 100 Tagú Cigányzenekart.)

Svédcsavar

Egy minapi svéd felmérés szerint a náluk élő migránsok több mint 85 százaléka tért vissza születési országába – nem elírás! – nyaralni.

 „Nekünk egyértelműen súlyos örökségünk volt – panaszolta a hoppon maradt kerületvezető. – Már lassan azon kell gondolkodni, hogy az ember melyik ujját vágja le, miután előreláthatólag 1,6 milliárd forint körüli pluszkiadásunk lesz. Ebből a pénzből jelenleg nincs meg egy fillér sem.” (Egy kommentelő a bölcs rabbi ötletét javasolja: „Ha hiányzik a kasszából a pénz, tedd vissza!”)

Cavinton helyett

Az űzött Láriferi rendszeres mutogatása, aki fellépéseivel már a negyedik kétharmadot hozta a nemzeti oldalnak.

Polgármester úr munkásságáról nekem valamiért főnöke, Gyurcsány Ferenc veretes szózata jut eszembe: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.” Megjegyzem, Láriferi maximálisan elégedett Niedermüller munkásságával. „Péter egy kitűnő demokrata, a Jóisten is polgármesternek teremtette – tájékoztatott nemrég a DK főpásztora. – Akik úgy gondolják, hogy eltévedt, imádkozzanak érette, segítsék visszatérni a nyájhoz.”
Ez egyébként a kormányoldal számára is jó ötletnek látszik, Niedermüller ámokfutása garancia a Fidesz újabb győzelmére.

Borítókép: Niedermüller Péter (DK), a VII. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.