idezojelek

Csak bukdácsol

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere kesergett minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2022. 09. 20. 5:59
Fotó: Balogh Zoltán

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere kesergett minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorában. Arról beszélt, hogy a kerületvezetés a Covid-járvány kitörése óta csak bukdácsol egyik nehézségből a másikba. Igaz, magyarázta, ezzel ma szinte minden ellenzéki önkormányzat így van. A 2019-es győzelem mámorában „még minden szépnek tűnt, de azóta folyamatos, sokszor előre nem látható akadályok nehezítették a működést”. (Na igen, például párttársa belebukott a jövedelmezőnek indult bitcoinbányászatba, plusz a kerületi zeneiskolát sem sikerült lenyúlniuk, ahogyan a zsidó tévét sem – ellenben elhajtották a világhírű 100 Tagú Cigányzenekart.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 „Nekünk egyértelműen súlyos örökségünk volt – panaszolta a hoppon maradt kerületvezető. – Már lassan azon kell gondolkodni, hogy az ember melyik ujját vágja le, miután előreláthatólag 1,6 milliárd forint körüli pluszkiadásunk lesz. Ebből a pénzből jelenleg nincs meg egy fillér sem.” (Egy kommentelő a bölcs rabbi ötletét javasolja: „Ha hiányzik a kasszából a pénz, tedd vissza!”)

Polgármester úr munkásságáról nekem valamiért főnöke, Gyurcsány Ferenc veretes szózata jut eszembe: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.” Megjegyzem, Láriferi maximálisan elégedett Niedermüller munkásságával. „Péter egy kitűnő demokrata, a Jóisten is polgármesternek teremtette – tájékoztatott nemrég a DK főpásztora. – Akik úgy gondolják, hogy eltévedt, imádkozzanak érette, segítsék visszatérni a nyájhoz.”
Ez egyébként a kormányoldal számára is jó ötletnek látszik, Niedermüller ámokfutása garancia a Fidesz újabb győzelmére.

Borítókép: Niedermüller Péter (DK), a VII. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.