időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Vác-viccek

PILHÁL GYÖRGY
2023.01.21. 06:58 2023.01.21. 07:54
Vác-viccek

Karakán asszony Matkovich Ilona váci polgármester. De az is lehet, hogy csak bajkeverő. 2019-es megválasztása óta egymást érik a városban a botrányok. Hősnőnk legelőször is emelésekbe fogott. Elsőre a saját fizetését emelte meg, majd a közterheket: ötven százalékkal a kereskedők építményadóját, harminccal az ipari vállalatokét, közben a Covidra hivatkozva több városi alkalmazott bérét egyszerűen „lenullázta”. Részleteket nem tudni, mert Ilona asszony saját engedélyéhez kötötte a városháza dolgozóinak a véleménynyilvánítást. Még a közösségi posztjukat is láttamoztatniuk kell, ha váci ügyekről írnak.

Pedig lenne miről írni, beszélni. Most például arról, hogy a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti épület lakói akár az ingatlanjukat is elveszíthetik, ha az építtetőnek nem sikerül megszereznie a fennmaradási engedélyt. Hogy ki az építtető? A polgármester asszony fiának a cége. A társasház tulajdonosai nemrég azzal szembesültek, hogy semmis a korábbi fennmaradási engedély – holott, ugye, az ingatlan már áll, a lakók beköltöztek… Ha a megismételt hatósági eljárásban nem szerzik meg a fennmaradási engedélyt, elvész az otthonuk. Hősnőnk hajdan újságíróként kereste kenyerét, a Népszabadság és a Magyar Narancs hasábjain addig ostorozta a hatalmi önkényt, mígnem beleszeretett. Jó példa erre, hogy Vác hivatali szóhasználatából száműzte a „fia”, „lánya” megnevezéseket, csak a nemsemleges „gyermeke” kifejezést szabad alkalmazni az önkormányzati újság anyakönyvi híreiben.
(Anyázni még szabad a városban – Ilona asszony kárvallottjai élnek is vele.)

Ingatlanbotrány Vácott

A lakók akár az ingatlanjukat is elveszíthetik, ha a váci polgármester fia cégének nem sikerül megszerezni a fennmaradási engedélyt a megismételt eljárásban.

Borítókép: Matkovich Ilona (Forrás: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.