Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

idezojelek

Vác-viccek

Karakán asszony Matkovich Ilona váci polgármester. De az is lehet, hogy csak bajkeverő.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Karakán asszony Matkovich Ilona váci polgármester. De az is lehet, hogy csak bajkeverő. 2019-es megválasztása óta egymást érik a városban a botrányok. Hősnőnk legelőször is emelésekbe fogott. Elsőre a saját fizetését emelte meg, majd a közterheket: ötven százalékkal a kereskedők építményadóját, harminccal az ipari vállalatokét, közben a Covidra hivatkozva több városi alkalmazott bérét egyszerűen „lenullázta”. Részleteket nem tudni, mert Ilona asszony saját engedélyéhez kötötte a városháza dolgozóinak a véleménynyilvánítást. Még a közösségi posztjukat is láttamoztatniuk kell, ha váci ügyekről írnak.

Pedig lenne miről írni, beszélni. Most például arról, hogy a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti épület lakói akár az ingatlanjukat is elveszíthetik, ha az építtetőnek nem sikerül megszereznie a fennmaradási engedélyt. Hogy ki az építtető? A polgármester asszony fiának a cége. A társasház tulajdonosai nemrég azzal szembesültek, hogy semmis a korábbi fennmaradási engedély – holott, ugye, az ingatlan már áll, a lakók beköltöztek… Ha a megismételt hatósági eljárásban nem szerzik meg a fennmaradási engedélyt, elvész az otthonuk. Hősnőnk hajdan újságíróként kereste kenyerét, a Népszabadság és a Magyar Narancs hasábjain addig ostorozta a hatalmi önkényt, mígnem beleszeretett. Jó példa erre, hogy Vác hivatali szóhasználatából száműzte a „fia”, „lánya” megnevezéseket, csak a nemsemleges „gyermeke” kifejezést szabad alkalmazni az önkormányzati újság anyakönyvi híreiben.
(Anyázni még szabad a városban – Ilona asszony kárvallottjai élnek is vele.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Matkovich Ilona (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Történelmi győzelem után

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Örüljünk a győzelemnek!

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Európa hasznos idiótái

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Mi már csak nyerhetünk!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.