idezojelek

Eurókór

„Sokkal jobban élnénk, ha már bevezettük volna az eurót”, tájékoztat közösségi oldalán (nem először) Dobrev Klára DK-nagyasszony.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Sokkal jobban élnénk, ha már bevezettük volna az eurót, tájékoztat közösségi oldalán (nem először) Dobrev Klára DK-nagyasszony. „Versenyhátrányba kerül az ország, mert a jelenlegi kormány nem akar eurót. Orbán az elmúlt 13 évben elvette tőlünk annak a reményét, hogy bevezethetjük az eurót.” Majd rögtön meg is nyugtatja olvasóit: „Visszaadjuk a reményt, lesz magyar euró!” Két dolgot nem értek. Az egyik, hogy mi az a „magyar euró”? Valami speciális fizetőeszköz? DK-szabadalom vagy valami ilyesmi? A másik, a lényegesebb: ha már ilyen fontos az euró, Láriferi miért nem vezette be annak idején?

Amennyire visszaemlékszem, az első Orbán-kabinet 2002-ben egy feltöltött államkassza kulcsával együtt adta át a kormányzást; három éven belül bevezethető lett volna az euró. Az MSZP–SZDSZ-kormányok megtehették volna… Vajon miért nem tették? Az euró nagyszerűségéről hozsannázó Klárika igazán megkérdezhetné férjurát. Vajon miért nem teszi? Persze költői a kérdés. Azért nem kérdezi, mert túlmozgásos párjának a trónra kerülése után pillanatok alatt sikerült csődközelire gatyásítania a magyar gazdaságot. (Hogyan is beszélt erről Őszödön? „Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.”)

Orvosért kiált, ahogyan Klára árnyékasszonyt áthatja a Brüsszel iránti ájult szervilizmus, a különféle föderációs tervek: EU-ügyészség, közös migrációs és LMBTQ-politika stb. Egy ideje az euróra cuppant rá, noha egy kisegítő iskolás is tudja, hogy bevezetése nem egyenlő a pénzügyi mennybemenetellel.

Egy olvasó áthidaló megoldással áll elő: „Ne eurót, inkább váltóáramot vezessen, Klárika.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.