idezojelek

Fleck-ötlet

Azért különös, hogy Fleck ember ebben a megveszekedett diktatúrában is gond nélkül terjesztheti orvosért kiáltó ökörségeit.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A Dobrev Klára által nemrég meglebegtetett előre hozott választásról kérdezte a Hírklikk Fleck Zoltán jogszociológust. Ismert, az árnyék-miniszterelnök nemrég kijelentette, akár már nyáron is lehetne előre hozott országgyűlési voksolást tartani, ha június 9-én az ország többsége kinyilvánítaná, nem kér az Orbán-kormányból. A pozitív feleletben reménykedő riportert kissé lehűtötte Fleck válasza, aki elmagyarázta, előbb talán egy ütőképes ellenzéki erőt kellene összehozni, akkor van értelme előállni ilyesmivel. (Azt mégsem mondhatta, hogy épületes marhaság a kérdés.) Hiszen bármilyen eredmény születik is az önkormányzati és EP-választáson, a kormánypártok parlamenti többsége nem változik.

De hogy mégse szegje kedvét a riporternek, hozzátette, „Ha politikailag ügyes az ellenzék, akkor a társadalomban nyilvánvalóan jelen levő elégedetlenséget, dühöt és frusztrációt átfordíthatja egy rendszerváltó erővé.” Hogy milyen „nyilvánvalóan jelen levő elégedetlenségre” gondolt a négyszer kétharmados Fidesz-kormány kapcsán a jogászbölcs, azt nem részletezte. A riporter pedig „elfelejtette” megkérdezni…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Fleck egyébként egyike volt annak a tréfás jogásznégyesnek (Bárándy Péter, Fleck Zoltán, Lengyel László, Vörös Imre), amely a 2022-es választás előtt kijelentette: hatalomra kerülvén a baloldal feles többséggel is félresöpörheti az alaptörvényt. Értsd: bátran eltekinthet a jogállamiságtól, hogy az helyreállítható legyen. Felfüggeszthetné a jogállamot a „demokrácia” érdekében.

Azért különös, hogy Fleck ember ebben a megveszekedett diktatúrában is gond nélkül terjesztheti orvosért kiáltó ökörségeit.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.