idezojelek

Az új évben is Fleck

Ha Fleck ápolt csapata alkotmányozni akar, talán szerezze meg a kétharmadot. Kicsit macerás, de így szokás.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 01. 22. 4:59

A nemzeti konzultáció hazugságra épül, se nem nemzeti, se nem konzultáció, manipulációként működik, hergelésre szolgál meg arra, hogy megmutassa az ellenségképet, s egyben tartsa a Fidesz-híveket; az emberek többsége nem is veszi komolyan – magyarázza Fleck Zoltán jogszociológus a Hírklikknek. (Érdekes, de akkor miért lopkodták a postaládákból ipari méretekben?) Fleck ember korábban arról győzködte hallgatóságát, hogy a hatalom az alaptörvénnyel a kritika lehetőségét szünteti meg, ami ugye a diktatúra legbiztosabb jele. 

Az egész attól különös, hogy hősünk e megveszekedett diktatúrában is gond nélkül terjesztheti orvosért kiáltó ökörségeit.

Fleck nevettető akkor robbant be a kabaréműfajban, amikor pár éve kijelentette: az ellenzék győzelme után egy időre le kell majd állítani a jogállam érvényesülését, hogy Láriferiék szimpla többséggel is alkotmányozhassanak. Magyarország a Fidesz hatalomra kerülése óta már úgysem demokrácia, magyarázta a humorista, minden gond nélkül túl lehet lépni a törvényeken. Gondolom, pár napig akasztani is lehet… (Hogy mi a demokrácia, kik a demokraták, azt mindenkor ők, ellenzéki entellektüelek határozzák meg.) 

Eltekinteni a jogállamiságtól, hogy az helyreállítható legyen? Felfüggeszteni a jogot a demokrácia érdekében? Érdekes gondolatmenet…

 A témáról az ATV megkérdezte Hack Péter jogtudóst. A kormánypártisággal nem vádolható SZDSZ-alapító azt javasolta: ha Fleck ápolt csapata alkotmányozni akar, talán szerezze meg a kétharmadot. Kicsit macerás, de így szokás.
Egyszer már azt is elemezhetné ez a Fleck, vajon miért kap állan­dóan kétharmadot ez a jogot sárba tipró nemzeti oldal.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Fleck Zoltán (Forrás: origo.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.