Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

idezojelek

Egy antik jellem

Mint láthatjuk, Tordai Bencének továbbra is olthatatlan vágya, hogy minden róla szóljon, mikrofonok, kamerák és tülekedő riporterek vegyék körül.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Kovács Attila

Drámai hangú bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Tordai Bence ellenzéki zugvillalakó a választás estéjén: „A mai napon kiléptem a Párbeszédből […] Meggyőződésem, hogy a DK-val és MSZP-vel kötött megegyezés nem összefogás, hanem önfeladás volt.” A megrendült ember hozzátette, oka van annak, hogy 19 óra 1 perckor, urnazárás után adta hírül elhatározását. „Nem akartam ártani Karácsony Gergely és a többi ellenzéki önkormányzati jelölt kampányának.” Klasszikus görög jellem.
De az is lehet (én inkább erre tippelek), hogy képviselő úr szokása szerint csupán színházasdit játszott: a megvilágosodott, magasröptű politikust alakította. Holott valójában csak arról van szó, hogy túlmozgásos emberünk már a voksolás utáni világra készül. (A Magyar Hangnak később el is árulta: esze ágában sincs visszavonulni, sőt a frakcióvezetésről sem kíván lemondani. Még mit nem!) Mint láthatjuk, Tordai Bencének továbbra is olthatatlan vágya, hogy minden róla szóljon, mikrofonok, kamerák és tülekedő riporterek vegyék körül. Mindez veleszületett tenyérbemászással párosul.

Hősünk vasárnapi posztjában persze a Párbeszéd is megkapja a magáét. Megtudjuk: „a párt intellektuális értelemben kezdett elfáradni”. Mondja ezt az az entellektüel, aki nemrég a reá kiszabott házelnöki büntetés után a közösségi oldalán gyűjtést kezdeményezett. (A kommentelők pedig öklendeztek: „Megvan a romantikája annak, hogy ön, aki havi kétmilliót tesz zsebre, a dolgozó emberekkel fizettetné ki a büntetését. Milyen ember ön? Persze költői a kérdés.”) Kis Gyurcsány a megye kettőben…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.