idezojelek

Mi, befogadó kirekesztők

A Brussel Signal szerint lassan Magyarország az egyetlen biztonságos helyszín Európában.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ahogy korábban az Európa-bajnoki selejtezősorozatát, most a Nemzetek Ligája csoportmérkőzéseit is nálunk játssza az izraeli labdarúgó-válogatott a közel-keleti háborús helyzet miatt. Vajon miért éppen a „kirekesztő” Magyarországon? Talán nem olvasták David Pressman budapesti USA-nagykövet nyilatkozatát, hogy errefelé komoly antiszemitizmus van?
Hétfőn Debrecenben rendezték a Belgium–Izrael meccset is, mert a „vendéglátó” belgák arról panaszkodtak, egyetlen városukban sem tudják garantálni a zsidó állam játékosainak testi épségét. (Jé, Belgium is antiszemita?) Gyakorlatilag elismerték: nincs befolyásuk az ott zajló eseményekre. A Brussel Signal szerint lassan Magyarország az egyetlen biztonságos helyszín Európában. (Érdekes, épp arra az országra esett a választásuk, amelyet örökös bírálatok érnek az EU részéről, amiért nem nyitja meg a határait a migránsok előtt.)

Mindez azt is jelenti, hogy nem túl eredményes az orbáni Magyarországot Nyugat-Európában köpködő honfitársaink igyekezete.

Pél­dául a rendszeresen „Magyarország-szakértőként” fellépő ex-SZDSZ-es Magyar Bálinté, aki külhoni előadásain arról szokott értekezni, hogy „az Orbán-kormány egy puhán diktatórikus, parazita képződmény, miniszterelnöke pedig legitimálta az antiszemita és rasszista nyelvezetet”. A több évtizede Nagy-Britanniában élő Schiff András zongoraművészre se nagyon hallgathatnak, aki azt állítja, Magyarország csupa rasszizmus, antiszemitizmus és nacionalizmus: „Orbánék ezt nagyon ügyesen csinálják, például zsidó művészeti fesztiválokat tartanak, hogy ezzel is leplezzék az antiszemitizmusukat.”
Már a hazaárulók sem a régiek.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.