Katona puskával? Minek?

Ezúttal egy fegyveres katona látványa verte ki a járásából Hadházy Ákost, aki megrázó élményéről fotókat is készített.

2021. 04. 27. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal egy fegyveres katona látványa verte ki a járásából Hadházy Ákos független honatyát, aki megrázó élményéről fotókat is készített.

„Ezekben a gépfegyverekben éles lőszer van. Ha bárki megmondja nekem, hogy a járvány leküzdéséhez mi szükség van még mindig, napközben, nem kijárási tilalom alatt, töltött gépfegyverrel pózolni a Keletinél, akkor visszaadom a járványtani államvizsgát is magában foglaló diplomámat – tette föl a kérdést közösségi oldalán a műrepülő lódoktor, majd mindjárt meg is előlegezte a választ.

– Egy végletekig gyáva, magát hadvezérnek képzelő miniszterelnök erőfitogtatása miatt hesszelnek szerencsétlen honvédjeink az utcákon.” Katona puskával? Egészen elképesztő!

Nemrég a hadügyekben szintén jártas Fekete-Győr András tett lesújtó kijelentéseket a magyar fegyveres erőkről: „Nincs szükség katonákra a határon – közölte a szűk ifjú –, a honvédség úgyis csak propagandaeszköz a déli kerítésnél.”

Korábban a szocialista Bangóné állt elő azzal, mekkora szamárság katonaságot tartani. (Az ellenzék szerint alighanem azok voltak a daliás idők, amikor – az MSZP-s Juhász Ferenc tárcavezető országlásakor – légterünk biztonságát, írd és mondd, két darab vadászgép „szavatolta”.)

Mást is felháborított már a katonák látványa. Linder Béla, Károlyi Mihály hadügyminisztere 1918. november 2-án az Országház előtt mondott hasonlókat: „Soha többé katonát nem akarok látni!” (Vágya beteljesedett, a háborúból hazatérő bakákat leszerelték, mire a védtelen országba akadálytalanul vonulhatott be a fosztogató román ármádia, szinte felskiccelve a későbbi trianoni határvonalat.)

Linder, Hadházy, Fegyőr, Bangóné… Nagy csapat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.