idezojelek

Márki-Zay Péter inkább a gondozójával vitázzon!

A baloldal miniszterelnök-jelöltje vitázni akar Orbán Viktorral. Akarja a vitát, sőt követeli. Méghozzá most, azonnal.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

Márki-Zay Péter vitázni akar Orbán Viktorral. Sőt újabban már Lázár Jánossal is. Akarja a vitát, sőt követeli. Méghozzá most, azonnal. Mert ő a Márki-Zay Péter, a Kárpátok Géniusza, porszívóügynökök közt eminens gombaszakértő. S kislányosan hisztizik, amiért nem állnak vele szóba. Ám hiába duzzog, veti le magát a földre, értelmes ember nem ül le vele egy asztalhoz, legfeljebb terápiás jelleggel.

Lázár János hamar sínre is tette Péter urat: „Vitaképtelen az, aki nem mond igazat, aki sértegeti a más véleményen lévőket, aki becsapja saját szavazóit is. Aki a gondjaira bízott település helyett csak önmagát építi. Aki jobboldalinak mondja magát, mégis a gyurcsányi baloldal visszatéréséért küzd. Aki arra sem képes egyenes választ adni, hogy menni akar vagy maradni: a parlamentet választaná vagy a polgármesterséget.” Ezek bizony a szikár tények: Márki-Zay évek óta magasról tesz Hódmezővásárhelyre, csak önmaga futtatásával van elfoglalva, s közben naponta sértegeti magyarok millióit.

Vitázni akar Orbán Viktorral? Ugyan miről? Hogy hány zsidót meg homoszexuálist számolt össze a Fideszben? Párbaj- és vitaképes az ilyen? Vagy arról diskuráljanak, micsoda vallásos élmény volt, ahogy új gondozója, Péterfi Judit mindent eldobott, csak hogy követhesse őt, a Mestert? Hihetetlen, de ez az alak komolyan Jézusnak képzeli magát. Az ilyen ne országot akarjon vezetni, inkább valami szupertitkos szektát – olyat, amilyenekről időnként a bűnügyi hírekben hallunk. S vitázzon csak a gondozójával, akitől a szájkosarat kapja.

Ha tényleg beszélgetni akarna, tán nem kellett volna a fideszeseket lefogyatékosozni, megsértve ezzel nemcsak hátrányos helyzetű honfitársainkat, hanem a kormánypárti milliókat is. Talán nem kellett volna aberráltnak, tudatlannak meg sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak nevezni őket. Talán nem kellett volna kásás hangon arról prédikálni a népnek, hogy fogyasszanak kevesebb vizet, gázt meg villanyt, hogy vegyenek kisebb autót, vagy hogy húzzanak Indiába szemműtétre. Talán nem kellett volna úton-útfélen mindenkit leostobázni, aki szerint a rezsicsökkentés jó, az illegális migránsok beengedése és a kerítés lebontása viszont végzetes hiba. Aki politikus létére így beszél rólunk, szavazókról, az meg van veszve. Azzal lehetetlen bármiről értelmesen beszélgetni.

Még a sajátjait is folyton árulózza, Fidesz-bérencezi. Szinte nincs olyan ember a Kárpát-medencében, akibe még nem szállt bele páros lábbal. Most mégis vitázni akar: az általa fogyatékosnak, ostobának, aberráltnak nevezett fideszesek vezetőjével. Ha a tanácsadója lennék, én nem javasolnám a miniszterelnöknek, hogy egy asztalhoz üljön egy ilyen útszéli kötekedővel, egy rögeszmés hazudozóval. Csak fölemelné őt a maga szintjére. Még olybá tűnne, mintha párbaj- és vitaképes lenne a Péter. Holott nyilvánvalóan nem az. Bár az kétségtelen: Brüsszelnek ő lenne a főnyeremény, ahogyan azt maga az érintett „bölcsen” tudomásunkra hozta.

Márki-Zay Péter az a típusú kocsmavendég, aki csatak részegen molesztálja a pincérnőt, sértegeti a vendégeket, verekedést provokál. Majd, miután a poharakat meg a berendezést összetörte s már a rendőrség is úton van, ártatlan képpel odatotyog a pulthoz és beszélgetni szeretne a kocsmárossal. Rém kínos, amit művel. Az ilyet legfeljebb akkor szabad megközelíteni, mikor már a vízelvezető árokban szundikál.

Mindettől egyébként független az a ténykörülmény, hogy Magyarországon a miniszterelnök-jelölti vitát (mint intézményt) meg­gyilkolták. Gyilkosát úgy hívják: Gyurcsány Ferenc. Szanaszét hazudta a 2006-os csörtét, agresszív-pofátlanul letorkolta Orbán Viktort, ­a­miért a Fidesz elnöke pontról pontra megjósolta, mire készül a baloldal: adóemelésekre, megszorításokra, az egészségügy fizetőssé tételére. Orbán igazat beszélt: Gyurcsányék győzelme után jöttek az adóemelések, megszorítások, a vizitdíj meg a kórházi napidíj. Bónuszként pedig a szemkilövetések. A 2006-os vita és annak utóélete világossá tette: mániákus hazudozókkal, nárcisztikus pojácákkal nem szabad szóba állni. Úriember csak vesztesen kerülhet ki belőle. Vitázni olyanokkal lehet, akik valamennyire párbaj- és vitaképesek. Horn Gyula és Medgyessy Péter ilyen volt. Gyurcsány és Márki-Zay nem ilyen.

A vita túl nagy nyilvánosságot ad az ilyen Gyurcsány- és Márki-Zay-féle trógereknek ahhoz, hogy mérgező kisugárzásukkal, beteg handabandázásukkal sokakat átverjenek, s ezzel akár a választást a maguk javára billentsék. Az pedig csekély vigasz, hogy később úgyis lelepleződnek a hazugságaik: hiszen addigra az országot gatyára vetkőztetik, jön az IMF-hitel, a brüsszeli gyámság, az elszabadult munkanélküliség, a menetrendszerű Bokros-csomagok, a teljes csőd. Nincs újabb négy évünk egy balliberális bábkormányra!

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Tizenkét héttel később

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.