idezojelek

A mamusz meg a papucsa

Jakab a látványos tehetségtelenséggel párosuló teljesen reménytelen becsvágy tipikus példája.

Cikk kép: undefined

Ez gyors volt. Májusban a Gyurcsány legalázatosabb táskahordozójává züllött Ballik pártkongresszusa 71 százalékos szavazattöbbséggel újraválasztotta elnöknek Jakab Pétert, aki alig egy hónap múlva csúfosan megbukott, lemondásra kényszerült, nemrég pedig, miután bravúrosan bemattolta magát, kénytelen volt még a pártból is kilépni. Ez persze nem menti meg a hasonlóan csúfos bukástól a nemzeti oldalról globalista-brüsszelita zsoldba dezertált elvtelen törpepártot. A Ballik már történelmi lábjegyzet, befejezett múlt.

Ahogy Jakab is. Igazából szót sem érdemelne, de e dicstelen epizodista a látványos tehetségtelenséggel párosuló teljesen reménytelen becsvágy tipikus példája.

A hatalmasra hízott egójú Jakab rég elszakadt a valóságtól. A tavalyi népfrontos helyosztó lökdösődés során szemlátomást tényleg elhitte, hogy ő valaki, és mint ilyen, esélyes lehet a gyurcsányista moslékkoalíció miniszterelnökjelölti posztjára. De a magát ismeretlen alapon a nép hangjának tekintő Jakab már a tavaly őszi roncsderbin megbukott, az öt próbálkozó sorában az utolsó előtti lett mind­össze 14 százalékos támogatottsággal, így a második menetbe be sem jutott. Nála rosszabbul csak az elektromos rollerrel zuhanyozó Fekete-Győr szerepelt (emlékszik még valaki a lehangoló fiatalemberre?).

A kudarc azonban nem szegte kedvét a kormányfői álmokat kergető Jakabnak, elégedetten lengette a parlamentben a krumpliszsákot, egy elalélt pillanatában belehuppant Orbán Viktor üléstermi bársonyszékébe, szemernyi kétely nélkül majszolta a kampányparizert, handabandázott, és szorgosan feljárt ama kelenföldi munkalakásba, ahol kifulladásig csiszolgatták a kormánybuktató haditerveket mamuszos titkárnőjével, Molnár Enikővel. Ennek nyomán az előválasztást követően a családját is elveszítette Jakab Péter, aki fölött ballikos körökben megingathatatlan vélekedés szerint totálisan átvette az irányítást a BKV-ellenőrből pártfőtitkárnővé avanzsált Molnár. Megtalálta zsák a foltját avagy a mamusz a papucsát. Van ilyen.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szóval krumpliszsák, munkalakás, lájkgyűjtő prolishow, aztán április harmadikán megérkezett derék Valóság nagybátyánk. De nem Jakabhoz, ő a maga részéről semmi hibát nem talált saját magában. Ehelyett folytatta a semmit, hőbörgött a borsodiak nevében, ami röhejes azon tény ismeretében, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye összes választókörzetében fölényesen győzött a Fidesz–KDNP. A borsodiak ezzel elmondták, mit gondolnak a moslékkoalícióról és annak részeként Jakabról és (immár egykori) pártjáról.

Ezután az ominózus erőszakolás-kísérlettől hangos belharcban újraválasztották Jakabot, hogy néhány hét múlva bevert fejjel kullogjon el, mintegy százmillió forint kiutalásának még frakcióvezetőkénti aláírása után.

De Jakab nem adja fel. Nemrég megalakította a Nép Pártján Mozgalmat, újabb bukásra ítélt társasággal színesítve a baloldalt. A nép persze áprilisban elég világosan kinyilvánította, hogy kiket érez a maga pártján állónak és kiket utasít el, de hát ez nem zavarja a bukott Jakabot.

Sőt, merész álmokat kerget. Az ellenzék vezére akar lenni. És van annyira ostoba, hogy ezt ki is nyilatkoztatja a balliberális 24.hu portálnak adott, felettébb empatikus tónusú interjúban, amiben – ez jellemző a narcisztikus személyiségére – hét esetben is egyes szám harmadik személyben beszél magáról, akárcsak A gyűrűk ura meghasonlott, skizofrén hobbitja, az egész életében a hatalom gyűrűje után sóvárgó és azért bármire képes Gollam. „Az a helyzet, hogy Jakab Pétert nehéz támadni, mert Jakab Pétert a Jobbik-tagság szereti”, érzékenyül el saját magától Jakab Péter. És imigyen álmodozik önszerelméről: „Az lesz az ellenzék vezetője, aki megdolgozik érte. Aki megspórolja, abból nem lesz vezető. Én szeretnék megdolgozni a kormányváltásért, ha ez azt jelenti, hogy én leszek az ellenzék vezetője, akkor jól dolgoztam.” A ballib portál pedig biztatólag tuszkolja az álmodozó Jakab alá a hintalovat: „az biztos, hogy ez a szerep kiadó”.

Ó, dehogy kiadó! Az „ellenzék” (helyesen: nagyon kevés kivételtől eltekintve idegen érdekek zsoldjában romboló hazaáruló banda) vezére Gyurcsány Ferenc. És ez a tény teszi megalakulása pillanatában reménytelenül bukott egyletté a Jakab-társaságot.

Gyurcsány ugyanis egyeduralomra tör, és nem tűri el, hogy bárki veszélyeztesse a pozícióját. A zabrált Apró-villában pöffeszkedő Cipolla ugyanolyan zihálóan hataloméhes, gátlástalan és elvtelen, mint Jakab, csakhogy van köztük egy hatalmas különbség. Gyurcsány ravasz, tehetséges hatalomtechnikus. Jakab ellenben üvöltően tehetségtelen, amihez nyúl, az tönkremegy a kezében. Gyurcsányt 2010 óta igyekezett partvonalon kívülre szorítani a ballib roncsderbi összes többi régi és új szereplője, de a szemkilövető gazember minden csapdát kikerült, és sorra kivégezte politikai­lag ellenfeleit. Az MSZP ma már de facto nem létezik, csak arra jó, hogy a hátán cipelje a PM nevű vérszívót, a Bajnai-csapatot maga alá gyűrte, a Momentum pillesúly hozzá képest, az LMP bohózatnak sem alkalmas, a Ballikot igyekvő tanítványa, Jakab fektette a ravatalra, és ma már látványosan Gyurcsány és bandája maradt egyedül a színen.

Nyilvánvaló, hogy ha Jakab bemerészkedik erre a vadászterületre, akkor Gyurcsány könnyed mozdulattal kitöri a nyakát.

Így tehát kijelenthető, hogy a semmiből a semmibe zuhant Jakab Péter politikai értelemben halott. Ez meg itt a nekrológja.

A szerző újságíró

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A baloldal eldobta a zsidókat

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.