időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

El a kezekkel 1956-tól!

Ágoston Balázs
2023.04.17. 06:30
El a kezekkel 1956-tól!

Agresszív történelemhamisító kampányba kezdett az Egyesült Államok. Ez nem meglepő a saját, létezése óta folyamatos hódító hadjáratait, népirtó és háborús bűneit gondosan elhallgató, az Északi Áramlat földgázvezeték szeptemberi felrobbantása óta immár vélhetően terrorcselekménytől sem visszariadó birodalomtól. 

Az viszont cinikus arcátlanság, hogy a gusztustalan propagandát Magyarországon harsogják az amerikai nagykövetség által fizetett óriásplakátok, amelyek készítői azt állítják, hogy ma Ukrajna ugyanazért harcol, mint 1956-ban Magyarország.

Ez arcpirító hazugság. A magyar nép 1956-ban a függetlenségért, a szabadságért és a katonai semlegességért kelt fel a haza- és nemzetáruló kommunista diktatúra és a megszálló szovjet hadsereg ellen. Ma Ukrajnában az Egyesült Államok vív álcázott, úgynevezett proxy háborút a sarokba szorítani igyekezett és ezért fegyveres konfliktusba provokált Oroszországgal. Mert ez proxy háború a javából, bizonygassa akárhogy az ellenkezőjét magyar nyelven is az amerikai propaganda.

Ez a háború nem tavaly februárban kezdődött, akkor csupán újabb, kétségtelenül drámai és véres szakaszába lépett.

A geopolitikai küzdelem 1990 óta tart, amióta az USA erőszakszervezeteként meghatározható NATO tételes amerikai ígéret ellenére folyamatosan terjeszkedik és fenyegető fegyverzetet telepít az orosz határok felé. Az Oroszország „közelkülföldjén” Grúziától Ukrajnáig az USA és a saját érdekeiket feladó nyugat-európai vazallusai által megszervezett és pénzelt puccskísérletek és sajnálatosan sikeres államcsínyek ugyanezen hibrid háború ütközetei voltak. Ezek sorába tartozik a Majdan-puccs is, aminek nyomán mára az addig is hírhedten korrupt Ukrajna egy sztálinista típusú diktatúrává züllött, amely a legkegyetlenebbül elnyomja és üldözi az uralma alatt sínylődő nemzetiségeket, számunkra különösen fájó és felháborító módon Kárpátalja magyarságát. 

Ma már nincsenek ellenzéki pártok Ukrajnában, mert az amerikaiak bábja, a ripacs zsebdiktátor Zelenszkij betiltotta őket, és mindennapos az orosz pravoszláv vallási vezetők és hívek zaklatása is.

Ezt a szörnyállamot szeretnék az amerikaiak a NATO-ba annektálni, és területére többek között atomfegyverzetet telepíteni. Ez a legsúlyosabb fenyegetés Európa számára.
Magyarország 1956-ban a szabadságért harcolt, Ukrajnában az USA és ügynökei, zsoldosai az amerikai gazdasági és politikai terjeszkedés érdekében küldik a kiprovokált szláv testvérháború vágóhídjára ukránok százezreit, és sajnos magyar testvéreinket is. Ezért tömik tele fegyverrel, lőszerrel, nyugati katonákkal, kiképzőkkel, tanácsadókkal a Zelenszkij-bábrezsimet. És ezért sincs semmiféle párhuzam az 1956-os magyar szabadságharc és a mai ukrajnai proxy háború között.
Magyarországot ugyanis 1956-ban ocsmányul elárulták a nyugati országok, élükön a szemforgató Egyesült Államokkal. A republikánus Eisenhower elnök és alávetettjei nemhogy katonai támogatást nem nyújtottak hazánknak, de miközben az amerikaiak propagandaadóikon kitartásra, harcra biztatták a magyarokat, a háttérben aljas módon egyenesen megfenyegették a magyar szabadságharcot egyedüliként fegyverrel, katonával megsegíteni akaró spanyol államfőt, Francisco Franco tábornokot. 

Így, amerikai alkuval taposhatta el a magyar szabadságot és függetlenséget az a szovjet bolsevista birodalom, amelynek politikai és katonai vezérkarában az ukránok is jelentős arányban képviseltették magukat.

Ezt is elhallgatja a sunyi amerikai propaganda, úgy téve, mintha a szovjet világban az ukránok ott se lettek volna. Pedig nagyon is ott voltak, éppenséggel a bolsevista birodalom keretei között jött létre a területileg értelmezett Ukrajna, amelynek önkényesen meghúzott határait sajnos 1991 után nem tárgyalta újra a nemzetközi közösség.
Így hát a nemrég beindított amerikai plakátkampány velejéig hazug propaganda, 1956-os hőseink meggyalázása. A lyukas piros-fehér-zöld-lobogónak semmi, de semmi köze a keleti szomszédunkban zajló tragikus proxy háborúhoz. Az idegen történelemhamisítók és magyar ajkú, idegenszívű lakájaik jobb, ha a szájukra sem veszik!
A szerző újságíró

Borítókép: illusztráció a magyar forradalomról (Fotó: Fortepan/Kurutz Márton)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.