idezojelek

Karácsony Gergely hadba lépett

Zsaroljanak, fenyegessenek bárhogyan kedves „szövetségeseink”: a háborúból ki kell maradnunk!

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Éppen egy háborúban állunk azzal az országgal, amely beszállítója volt ennek a metrókocsi-beszerzésnek

tudatta Karácsony Gergely szerda este az ATV-ben. A főpolgármester szövege nem annak valóságtartalma miatt őszödi beszéd értékű – tudniillik dehogy állunk háborúban Oroszországgal, és ha nem megy el az eszünk, soha többé nem is keveredünk ilyesmibe egy atomhatalommal –, hanem mert leleplezi elkövetője és az őt futtatók eszelős szándékait.

Karácsony valójában arról a követelésről adott itt hírt, hogy Magyarországnak haladéktalanul háborúba kell lépnie Oroszország ellen. Mindjárt üzenjünk is hadat, gondolom. Pont úgy, ahogyan az amerikaiak által marionettként rángatott nyugat-európai államok teszik, amelyek fegyverrel, kiképzéssel, hírszerzéssel, célpont-koordinátákkal, zsoldosokkal segítik Ukrajnát, s ezzel tulajdonképpen háborúba léptek. 

Karácsony és dollároktól kigömbölyödött haverjai, a Korányik, Tordaik, a magyarországi ügynökbaloldal természetesen személyesen nem óhajt hadiösvényre lépni. Ők nemhogy lövészárkot, de még az Andrássy úti kókadt gazokat sem bírják kiásni. A főpolgármester – saját elmondása szerint – egy polc fölszerelésére is alkalmatlan. Nem mennek ők sehova – minket, magyarokat küldenének a frontra, természetesen. (Ahogyan friss összeállításunkból kiderül: hónapok óta tolják a háborús uszítást, hergelik a magyarokat, fegyverszállítást, az öngyilkos szankciók kiterjesztését, Magyarország gazdaságának tüdőn lövését követelik.)

Szó sem volt nyelvbotlásról, hiszen amikor az ATV műsorvezetője jelezte Karácsonynak, hogy nem állunk háborúban Oroszországgal, a főpolgármester rávágta: „De!”

Az elmúlt négy év tapasztalata, hogy Karácsony tökéletesen alkalmatlan bárminek a vezetésére, leszámítva internetes naplócskáját. Ám mostani szavait véresen komolyan kell venni! Szomszédunkban arat a halál, a Nyugat épp háborús pszichózisba, gazdasági szakadékba löki Európát – ilyenkor minden szónak különös súlya van, főleg, ha egy főpolgármester szájából esik ki. 

Amit Karácsony mond, életveszélyes. 

Karácsony szájával a háborút kirobbantó ördögi hálózat üzent: akár tetszik, akár nem, háborúznunk kell, különben a Magyarország elleni terrort fokozni fogják. Lám, a nekünk járó pénzeket már elsikkasztották (azt hiszem, sosem fogjuk megkapni), diákjainkat kirekesztenék az Erasmus-programból, az unió soros elnöki tisztétől is megfosztanának minket. Aztán majd jön a többi. Előbb-utóbb a szavazati jogunk kerül terítékre. 

Ám tegyenek bármit kedves „szövetségeseink”, zsaroljanak, fenyegessenek bárhogyan: a háborúból ki kell maradnunk!

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az ADOM Diákmozgalom, a Pedagógusok Szakszervezete, a Civil bázis, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és az Egységes Diákfront Szabadságmenet elnevezésű, az oktatás fejlesztését követelő demonstrációján Budapesten, az Andrássy úton 2023. március 15-én. (Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.