idezojelek

Brüsszel fél megkérdezni az európaiakat

Ki mondta De Croónak azt az életveszélyes hülyeséget, hogy az európai polgárok kívánságlistáján a migránsok jóléte egyáltalán szerepel?

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Mirkó István

Először nem volt egészen világos, miért rühelli annyira Brüsszel, illetve a washingtoni elöljáróság, s ennek megfelelően itthoni párt- és NGO-lerakataik a nemzeti konzultációt. Nemcsak magyar, hanem józan európai ésszel is az volna a természetes, ha belátnák: az emberek véleményét sohasem árt tudni a döntések előtt. Ha nem tetszenek a kormány cselekedetei, kiváló alkalom, kvázi népszavazás lehet egy írásbeli konzultáció kitöltése az ellentétes vélemények hangoztatására és akár dominánssá tételére.

Aztán rá kellett jönnünk: éppen az a bajuk vele, hogy a nép tagjai megszólalhatnak, véleményt formálhatnak a legfontosabb politikai kérdésekben a választások közötti időintervallumokban. Márpedig a baloldaliak mindig jobban akarják tudni, hogy mi az emberek álláspontja, mondjuk illegális migrációról, háborúról, békéről, az Európai Unión kívüli országok számára horribilis összegek küldéséről, mint maguk az emberek.

Legutóbb Alexander De Croo, az EU soros elnökségét betöltő Belgium liberális miniszterelnöke fejtette ki Strasbourgban, az Európai Parlamentben, hogy a kontinens lakói imádják a migrációt, igénylik, sőt elvárják az Oroszország által megtámadott Ukrajna háborújának a finanszírozását az Euró­pai Unió vezetésénél. A Hír TV tudósítása szerint ugyanis azt taglalta: az európaiak azt várják, hogy az uniós intézmények megvédjék a migránsokat és biztosítsák a jólétüket. Úgy látja, a migrációs paktumra szükség van, hogy a bevándorlás kezelhetővé váljon és általa az uniós migrációs politika humánussá és működőképessé válhat. Arról is regélt a belga főember, hogy nem is az ukránok, hanem főként az euró­paiak szorgalmazzák a Zelenszkij-kurzus katonai megerősítését.

Kijelentette: 

Nekünk, európaiaknak egzisztenciális biztonságunk és jólétünk szavatolásának kérdése Ukrajna támogatása.

De Croo úr tehát még túl is szárnyalta az egykori stréber-globalista miniszterelnök, egy bizonyos Gyurcsány Ferenc hazugságteljesítményét, aki azt mondta a megszorításoknak is hívott megnyomorító intézkedések beharangozásakor: nem kell félni, nem fog fájni. A liberális élvezető ugyanis amellett érvelt: nemhogy fájni nem fog a felturbózott illegális bevándorlás, hanem maguknak az európai uniós polgároknak a kifejezett kívánságára történik a tagállamok hívatlan, erőszakos jövevényekkel való elárasztása, vagyis szétrohasztása.

Mindebből világosan, nyílegyenesen következik: amiatt vicsorognak olyan dühödten a magyar nemzeti konzultációkra, mert a magyar kormány megkérdezi az embereket, nem csak önkényesen, senki által fel nem hatalmazva beszél a nevükben mindenfajta nyilvánvaló, ordító hazugságokat.

Ki mondta De Croónak azt az életveszélyes hülyeséget, hogy az európai polgárok kívánságlistáján a migránsok jóléte egyáltalán szerepel? Vagy hogy a szegény ukrajnaiak háborúra kényszerítése, folyamatos vágóhídra küldése szintén az európaiak szíve vágya?

Tudjuk persze: a tengerentúli szélhámos baloldali csodadoktorok, sarlatánok írták föl receptre a kötelezően beveendő, lenyelendő migrációs mérget, a De Croo-féle nímandoknak pedig Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöknő boszorkánykonyhája közvetíti az ukázt. Mint ahogy ez a magyarüldöző csoport írta elő a magyarországi kijáróembereik­nek, a baloldali pártoknak is, hogy eszükbe ne jusson kitölteni a mostani nemzeti konzultációt. Sebaj, a brüsszeli Európa-veszejtő aktivistakompániáról – amely fél megkérdezni őket – nemcsak a magyar embereknek, hanem az euró­paiaknak is megvan, meglesz a véleményük. Amit júniusban az európai parlamenti választáson közölni fognak az EU korrupt, posztjukra méltatlan uraival.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.