idezojelek

Szörnyetegek kora

Nincs olyan, hogy legalja – mert ezeknek mindig van lejjebb. A Magyarországra telepített ügynökbaloldal akár naponta képes alulmúlni önmagát.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Nincs olyan, hogy legalja – mert ezeknek mindig van lejjebb. A Magyarországra telepített ügynökbaloldal akár naponta képes alulmúlni önmagát. Pár napja még magyar katonák és fegyverek Ukrajnába küldéséről elmélkedett Márki-Zay Péter, majd Orbán Viktort nevezte a háború egyszemélyi felelősének, vasárnap viszont már amiatt csapkodta az asztalt a klumpájával, hogy a menekültként befogadott kárpátaljai magyarok a Fideszre szavaznak majd. „Az is tény, hogy míg korábban át kellett jönniük a határon aznap, és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett kétszáz egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre, most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy azok, akik átjöttek hatvanezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni” – fröcsögte. S hiába tekerték rá kényszerzubbonyként Simon Andrást, élőben kisípolhatatlan annyi aljasság, ami ebből a paliból árad.

Miközben a szomszédban arat a halál, s kárpátaljai magyarok tízezrei – kezükben batyuikkal, nyakukban csöpp gyermekeikkel – az életüket mentve menedéket kérnek tőlünk az anyaországban, aközben a Márki-Zay Péter nevű létező azzal hergel, hogy ők majd a Fideszre szavaznak. Meg hogy így mennyivel egyszerűbb lesz nekik: nem kell április 3-án külön ideutazniuk, hiszen már itt lesznek. Nem testvéreink a kárpátal­jaiak, akiket az aljas Nyugat tőből levágott rólunk Trianonban, dehogy: voksturisták – sugallja mini-Feri. (Pont úgy, ahogyan pirosfejű klónja, a 2004. december 5-ei ördögi nemzetárulás elkövetője, aki azóta is külhoni testvéreink szavazati jogának elvételét követeli.) Aki így beszél az idegen megszállás alá kényszerített magyarokról, az egy szívtelen, lelketlen szörnyeteg. Az ilyennek lehet, hogy van magyar állampolgársága (is), de semmi köze ehhez a nemzethez.

A kényszerzubbony szerepét (ismét sikertelenül) alakító Simon András próbálta menteni a menthetetlent, és fölvetette: de hát ezek az emberek a sorozás, a háború elől menekülnek. Márki-Zay viszont így felelt: „a Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük”. Hiszen csak ez a fontos egy emberben, ugye, hogy kire szavaz? Ha a Fideszre, akkor – szintén tőle tudjuk – nyilván ostoba, aberrált, fogyatékos, már délelőtt részeg vidéki, trágyával etetett gomba, illetőleg keresztrejtvényfejtésre is képtelen nő, akire vár a kandeláber.

Meg arról is hadovált valamit: nem zárja ki a lehetőségét, hogy nagyon sok kárpátaljai magyar inkább oroszpárti. Mert a veséjükbe lát. Tehát szégyelljék magukat, ha nem szeretik az őket nyolc éve sanyargató, anyanyelvi oktatásuktól megfosztó, terrormerénylettel és halállistával megfélemlítő, az ukrán Szálasit (Sztepan Banderát) és az Azov-zászlóaljat ünneplő amerikai bábkormányt, amely még a magyar himnusz éneklését is bünteti, s több ezer honpolgárát gyilkolta meg a Donbaszban. Lehet, hogy Márki-Zayék szerint mindezek megsüvegelendő európai értékek – a magyarok szerint viszont nem azok. Csak Amerikából ideejtőernyőztetett ügynökök lelkesednek ilyesmikért. Márki-Zay tehát ebben a mélységben tartózkodott vasárnap. Tegnapra viszont még mélyebbre lapátolta magát egyszemélyes latrinájában. Azt hazudta Facebook-falán, hogy Orbán Viktor ígérete ellenére Magyarország fegyvereket szállít Ukrajnába. Ám a fake news gyorsan lelepleződött. Kiderült: a szóban forgó repülőgép NATO-kötelékben, nem magyar személyzettel, nem magyar irányítás alatt, nem hazánkon keresztül repül, arra honvédségünknek semmilyen ráhatása nincs. Fogalmazzunk világosan: Márki-Zay ezzel a becstelen hazugsággal célkeresztet rajzolt hazánkra. Mintha csak arra játszana, hátha Magyarország belesodródik a háborúba. Tényleg nincs rá enyhébb kifejezés: szörnyeteg.

Borítókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési frakcióvezetője, Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Vadai Ágnes, a DK alelnöke, Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke és Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke az ellenzéki összefogás hat pártjának vezetői és a tömörülés miniszterelnök-jelöltje által tartott, "Putyin ellen, Ukrajna mellett" tüntetésen Oroszország budapesti nagykövetsége előtt 2022. február 24-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A kulturális megmaradás luxusa

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.