idezojelek

Ki a békepárti?

Százharminc kormánypárti képviselő volt elég bátor hű maradni esküjéhez és parlamenti határozattal kifejezni a magyar választópolgárok többségének akaratát, a békét.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Elfogadta az Országgyűlés a kormánypártok által beterjesztett békepárti javaslatot. Nem szavazott mindenki, akadtak huszonnégyen olyanok is, akik a nem gombot nyomták meg, de százharmincan voltak elég bátrak hűek maradni esküjükhöz, és a demokrácia egyik legerőteljesebb eszközével, parlamenti határozattal fejezték ki a magyar választópolgárok többségének véleményét és akaratát.

Józan gondolkodású, jellemére büszke ember mi is lehetne más, mint békepárti. Ám sajnos az eszüket vesztett, önálló véleményükről lemondó baloldaliak ezt az elemi vágyat is önmaga ellentétébe tudták fordítani. Háborúpártinak és Putyin kutyájának mondanak bennünket, míg önmagukat tartják a béke igazi követeinek. Amikor ilyen égbekiáltó az ellentét egy teljesen egyértelműnek tűnő kérdés megítélésében, el kell gondolkodnunk azon, vajon milyen érdeke fűződik ahhoz az egyik oldalnak, hogy hazudjon. Mert valaki nem mond igazat, az egyszer biztos!

Lássuk tehát, mit tart békének a mi drágalátos, kilóra megvásárolt baloldali ellenzékünk. Szerintük az első és legfontosabb feltétel, hogy Oroszország azonnal vonuljon ki a megszállt területekről. Mivel a határozat szövege másból indul ki, azonnal oroszbarát propagandának minősítették. De vajon tényleg akarja-e az öldöklés befejezését az, aki ezt követeli? Keresi-e a megoldást valaki egy problémára, ha egyáltalán nem érdekli javaslatának életszerűsége, csak a saját álláspontja. Vagy csak annyit mond cinikusan, majd, ha piros hó esik.

Ráadásul a kormánypártok javaslata nem feltételeket akar szabni a békekötéshez, nem akar pápább lenni a pápánál egy harmadik béketervvel, hanem amellett foglal állást, hogy azonnali tűzszünetre és a tárgyalások megkezdésére van szükség. Ne haljon meg senki holnaptól, ne maradjon árván, özvegyen senki, ne folyjék több vér, hanem értsenek szót.

Ki az az őrült, aki elhiszi, hogy attól lesz béke, ha minél több fegyvert szállítanak a konfliktus helyszínére? Ki az az elvetemült, aki vágóhídra küldi az ukrán népet, hogy vele büntesse, gyengítse, győzze le az agresszort csak azért, hogy neki ne kelljen rettegnie tőle? Ki meri álszent módon honvédőnek álcázni azt a proxyháborút, amely a hadviselő féltől teljesen független, idegen érdekek szolgálatában dúlja fel Ukrajnát? Nos, az ilyen ember nem békepárti, hanem háborús uszító!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondják azt is a konfliktuson nyerészkedők zsoldját élvezők, hogy zavarja őket azon szankciók elítélése, amelyeket Orbán Viktor is megszavazott. Nem értik, vagy inkább tudatosan elhazudják, hogy a miniszterelnök soha nem támogatta a szankciós politikát, és mindig igyekezett felmentést, kivételes bánásmódot kicsikarni hazánk számára a konkrétan nemzeti katasztrófával fenyegető ötletek vonatkozásában, mielőtt az európai egységnek legalább a látszatát őrizve, nem akadályozta a szankciók bevezetését.

Végül ne feledjük azt sem, hogy a szöveg kifejezetten felszólítja mindazokat, akik hajlamosak erre, hogy tartózkodjanak az olyan politikai akcióktól, amelyek Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik. Akinek ez nem fontos, az ne csodálkozzon, ha háborúpártinak nevezzük. És akkor még jól járt, mert ha egy közszereplő idegen megbízásból konkrét kárt okoz hazájának, azt inkább hazaárulónak mondja a jog is. Aki pedig az öldöklés tőszomszédágában azonnali tűzszünetet akar, az nem Putyin-párti, nem amerikapárti, hanem magyarpárti. És a magyar érdek egyértelműen megfogalmazható: azonnal fejezzék be a pusztítást! Ha ezt nem érti meg a háborúba ájult magyar ellenzék, saját létén kívül veszélybe sodorja az egész országot, de túlzás nélkül mondhatjuk, az egész világot.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés ülésén (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Tizenkét héttel később

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.