idezojelek

A nagystratégia

Erős nemzetállamok szövetsége vagy kevert népességen alapuló multikulturális Európai Egyesült Államok – ez az Európai Unió jövőjét meghatározó legfontosabb kérdés.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
Fotó: Veres Nándor

Világrendszerváltás idején nagystratégiára van szüksége a magyaroknak ahhoz, hogy ne járjunk úgy, mint ötszáz évvel ezelőtt, és ne legyünk ismét vesztesei a világméretű átrendeződésnek. Ez a gondolat adott történelmi perspektívát Orbán Viktor Tusnádon elhangzott beszédének, és ez biztosít bőséges muníciót az elkövetkező hónapok politikai és közéleti vitáinak. Megszűnőben a nyugati világ dominanciája, és nagyon úgy tűnik, a világ vezető hatalmi pozícióját Kelet-Ázsia veszi át, de legalábbis két nap ragyog majd az égen, ahogy arra már a tavalyi beszédben is utalt a miniszterelnök. Sajnos a történelmi tapasztalatok azt mutatják, egy ilyen mélyreható változás irtózatos pusztítás, véres háborúk során tudott csak lezajlani. A háborúskodásra viszont eddig a magyarság csak ráfizetett. Ezért nem épülhet másra az említett magyar nagystratégia, mint a béke tántoríthatatlan, cselekvő akarására.

A beszéd másik alapgondolata az volt, hogy a Nyugat már nem számol a nemzetállamokkal, lejárt szavatosságú történelmi képződménynek tartja azokat. Ezért próbál szétzúzni minden közös értéket és tradíciót, ezért támogat olyan ideológiákat és áltudományokat, amelyek alapjaiban támadják az emberek nemzeti, vallási és nemi identitását, mert végleg szét akarja szaggatni a hagyományos társadalmak összetartó szövetét. 

Ezzel a törekvéssel áll szemben a keresztény vallást, a keresztény alapokon nyugvó kultúrát foggal-körömmel védelmező, a hagyományos családot alapértéknek tekintő, az ezekből összeálló nemzetet biblikus eredetű, a történelem fölött álló társadalmi képződménynek tekintő patrióta politika. 

Erős nemzetállamok szövetsége vagy kevert népességen alapuló multikulturális Európai Egyesült Államok – ez az Európai Unió jövőjét meghatározó legfontosabb kérdés. Macron elnök azt mondta a fél világ által undorítónak talált olimpiai megnyitónak álcázott provokációról, hogy ez Franciaország. Mi nem akarunk olyanná válni, mint amit a képünkbe toltak.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az is súlyos gond, hogy Európa globalista elitje elárulta a kontinens népeit, esze ágába sem jut az európai emberek érdekeit képviselni, hanem jól láthatóan idegen érdekeket szolgál. Szinte már a demokrácia felszámolásával egyenértékű, amilyen gátlástalanul veszik semmibe saját választóik akaratát. Gyomorforgató az a sunyi és aljas politika, amely ostoba szankcióival tönkretette az unió tagállamainak versenyképességét, aztán felróva a szankció megkerülését, olyasmivel vádolja a jobboldali, patrióta vezetésű országokat, amit a vádaskodók gátlástalanul követnek el suttyomban. 

Sajnos ebben a baloldali vezetőket választó lengyel testvéreink is jeleskednek velünk kapcsolatban, mert azt hiszik, jó pontokat szerezhetnek ezzel az amerikai demokratáknál, akikről azt hiszik, majd az európai politikát meghatározó nagyhatalommá teszik őket. 

Orbán Viktor csak annyit jegyzett meg ezzel kapcsolatban, hogy a lengyel hatalmi törekvések el fognak bukni, és mi várjuk vissza őket a visegrádi együttműködés keretei közé. Mert ez az a keret, amelyben a keresztény alapokon nyugvó patrióta politika megerősödhet, és ebből kiindulva megmentheti Közép-Európát attól, hogy a Nyugat sorsára jusson.

Az Orbán-fóbiások által legfélreérthetőbb része az volt a beszédnek, amikor a kormányfő közölte, a nagystratégia évtizedekig tartó végrehajtását már nem az ő nemzedéke fejezi be, hanem a mai huszonévesek. De ne örüljenek korán a gyűlölködők, nem utódlási harcot hirdetett Orbán Viktor Tusnádon, hanem aktív részvételre buzdított azok körében, akik számára meghirdette a nagystratégiát. Nemzeti érzelmű, bátor, fiatal harcosok kerestetnek. Tegyük naggyá újra nemzetünk!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.