Beérett a gyűlölet vetése

Minden ideológiai különbséget felülír az ellenzéki táborban Orbán megbuktatásának vágya.

2020. 08. 15. 7:00
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend előtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés döntésével. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot” – senki ne hagyja figyelmen kívül Gyurcsány szavait, amikor azt a hírt értékeli, miszerint megegyeztek a baloldal mikropártjai abban, hogy minden választókerületben egy közös jelöltet indítanak a kormánypártival szemben 2022-ben. Nem maradhatunk ugyanis tétlenek, amikor büszkén szövetkeznek ellenünk, és egyre gátlástalanabbul fenyegetnek bennünket olyanok, akikkel szemben egyszer már kivívtuk a szabadságunkat, most mégis ők fröcsögik a képünkbe, hogy megöltük az övékét.

Eleve elgondolkodtató, hogy ezek szerint magyar szabadságból is kettő van. De az biztos, hogy legalább hárommillióan nem kérünk azok szabadságából, akik minden szempontból földönfutóvá akarnak tenni bárkit közülünk. Nem kérünk Rákosi, Kádár, Gyurcsány szabadságából. Nagyon nem értjük azokat a honfitársainkat, akik ezt épp fordítva gondolják, mint ahogy ők sem értenek bennünket. A párbeszéd lehetőségét már régen felszámolták azok, akik szerint velünk, vidéki tanulatlan vén bolondokkal nem kell foglalkozni. De mi azért foglalkozzunk velük, értsük meg, mivel hergelik őket ilyen elvakulttá, mert meg kell védenünk magunkat.

Azt mondja a minap Bruck Gábor, a kimúlt SZDSZ lebegő rémalakja, hogy minden ideológiai különbséget felülír az ellenzéki táborban Orbán megbuktatásának vágya. Tegyük hozzá, nincs is más, ami ezt a formációt összetartaná, csak a mérhetetlen gyűlölet a kormányfő és a nemzeti oldal iránt. Így fordulhat elő, hogy a kifejezetten Gyurcsány ellen létrejövő Jobbik maradéka és a balliberális elit Gyurcsány-ellenes részét lefedő Momentum olyan érzéseket táplál az őszödi böszme iránt, mint Stockholm-szindrómás kamaszlány az elrablójával kapcsolatban. Csak egy dolog nem tud feloldódni ebben a kulimászban, a pőre anyagi érdek. Ha az sérül, azonnal kiderül, hogy egymást egy kanál vízben is képesek lennének megfojtani a nagy összeborulást mímelők. Mint állatorvosi ló mutatja mindezt, ami Gödön történik mostanság.

Fölmerül a kérdés, miért partner ebben a színjátékban honfitár­sainknak egy jelentős csoportja. Mielőtt a mucsaizásra prolizással válaszolnánk, ne feledkezzünk meg valamiről. A balliberális értelmiség gyakorlatilag 1998, az első Orbán-kormány megalakulása óta szisztematikus és módszeres gyűlöletkampányt folytat Orbán Viktor ellen. Minden lépését támadják, minden gondolatát igyekeznek ostobaságnak beállítani, elhitelteleníteni, nevetségessé tenni. Személyiségét nem létező, ám annál visszataszítóbb tulajdonságokkal ruházzák föl, államférfiúi mivoltát is próbálják értéktelennek beállítani. Rendre a történelem legnegatívabb figuráihoz hasonlítják: volt már ő Hitler-, Mussolini-, Pinochet-, sőt még Rákosi-reinkarnáció is. Mára beérett a gyűlölet vetése. Az „O1G”, a „szétlopják az országot”, a „maffiaállam”, a „rendszerszintű korrupció” és a „szétverte a demokrá­ciát meg a jogállamot” csak az újabb verziói a húsz éve ismételgetett mantrának, ami sajnos sokak tudatába beépült.

De miért nem hat a nemzeti oldalra a gyűlöletcunami tömeghipnózisa? Egy biztos, hogy bennünk nem csak nyomokban található meg a szülőföld és az anyanyelv szeretete, a nemzeti összetartozás érzése és a haza szolgálatának olthatatlan vágya. És ezt nem írja felül egyetlen ballépés sem, amiért a kormány vagy a Fidesz tehető felelőssé. A szentek nyilván a globalista oldalon vannak.

Kíváncsian várjuk a kormányfőjelölti castingot. Azon mindig jókat lehet mulatni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.