Néppártosodó fajgyűlölő

A baloldal Bíró László után egy újabb köznyelvi értelemben vett elmebeteget indít az ellenzéki előválasztáson Tóth Péter személyében.

2021. 07. 31. 6:59
Tth Pter; Vona Gbor
Tóth Péter, a Jobbik szegedi és Csongrád megyei elnöke Szegeden 2016. április 3-án. Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI

A baloldal Bíró László után egy újabb köznyelvi értelemben vett elmebeteget indít az ellenzéki előválasztáson Tóth Péter személyében.

A baloldal Bíró László után egy újabb köznyelvi értelemben vett elmebeteget indít az ellenzéki előválasztáson. Mielőtt rátérnénk Tóth Péter személyére, emlékeznek még Bíró Lászlóra? Ő volt az, aki zsidó turistákat „tetűcsúszdásoknak” minősített. Amikor a riporter kérdőre vonta kijelentéséért, akkor Bíró úgy válaszolt: a Jobbik választási veresége miatt apátiába esett, ezért zsidózott. Az apátia és az antiszemitizmus közötti összefüggést már nem fejtette ki Bíró, logikailag talán a legvalószínűbb megfejtés: „a zsidó világ-összeesküvés részeként jutott hatalomra a Fidesz” – gondolhatta a néppártosodott jobbikos politikus 2018-ban. E mögé a Bíró László mögé aztán felsorakozott az ellenzék Karácsonyostul, Gyurcsányostul, Kunhalmistul. Pedig ha az olvasó visszaemlékszik a régebbi időkre, akkor már olyankor „náciveszély” volt az egész országban, amikor egy apró faluban együtt szavazott a Fidesz és a Jobbik arról, hogy lekaszáltassák-e a vízelvezető árok partját.

Arra talán még a politikai hírek rutinos fogyasztói sem számítottak, hogy sikerül az előválasztás során egy olyan jelölt mögé felsorakoznia a baloldal legerősebb pártjainak (a DK-nak és a Jobbiknak), akihez képest Bíró László csupán a Hitlerjugend fiatal kamaszoknak fenntartott Deutsche Jungvolk egységébe férne be. A szegedi Tóth Péter munkásságát a 24.hu foglalta össze 2014-ben.

Mint írták, nyilvánosan követelt fajvédelmet, megszüntetné Szlovákiát, „bibsizik” és a görög neonáci Arany Hajnal pártot dicsőíti. Megköszönte párttársai­nak azt is, hogy a megye egyetlen iskolájában sem kértek zsidó hitoktatást. Mindent elöntő liberális sz…rról, söpredékről, genetikai hulladékokról is értekezett.

Akkor Tóth levonta a tanulságot: kitakarította a Facebook-oldalát, a posztok azóta nem elérhetők – ez a néppártosodás. A korabeli cikkek szerint a Vádló Bitófák szálasista együttes egy vagy több dala is a képviselő közösségi oldalát „díszítette”. A Vádló Bitófák olyan „slágerek” szerzője, mint a „Kamukauszt-Holokacsa”, az „Auschwitz, Dachau, Buchenwald” vagy épp a „Nem az én fajom” és a „Majmok bolygója”. A dalszövegektől megkíméljük az olvasót.

Gyurcsány Ferenc egy ilyen csodálatos jelölttel fényképezkedett a héten, vele kampányolt vállt vállnak vetve Szegeden. Úgy tűnik, Tóth aláírta az ellenzéki feddhetetlenségi nyilatkozatot is. Ide jutottunk. A baloldali politikusok hallgatnak. Az egykori Demokratikus Charta tagjai most elnémultak, amikor alapítójuk egy nácival kampányol. A Tóth Péter múltjára a közvélemény figyelmét felhívó Hont Andrást a közösségi oldalán gyalázzák a DK-s szavazók – a korábbi hivatásos rettegők.

De legalább tisztakezű – hangoztatják a DK-s kommentelők. Aztán kiderül, hogy még az sem. Tóth Péter volt ugyanis a főszereplője egy olyan botránynak, amelyben a politikus pénzt kínált fel jobbikos párttagoknak. Az első hírek arról szóltak, hogy cserébe azt várta el, hogy a jobbikosok az akkori pártkongresszuson szavazzanak a szoros eredménnyel elnökké választott Sneider Tamásra – Toroczkai László ellenében. Az ügy kapcsán Tóth Péter annyit mondott, hogy egy kontextusából kiragadott idézet jelent meg tőle, és ő arra utalt, hogy ha kell, akkor minden szükséges segítséget megad a küldötteknek a Budapestre való eljutáshoz, legyen az autó vagy útiköltség.

Nyilván.

Gyurcsány Ferenc személye mindenesetre most már hitelesítette Tóth Pétert. A baloldali barátainknak már nem kell aggódniuk, Tóth a néppártosodás útjára lépett, talán még a Spinoza-házba is meghívják. Bizonyára néppártosodott már azóta a Vádló Bitófák is, nincs itt semmi látnivaló.

A borítóképen: Tóth Péter, a Jobbik szegedi és Csongrád megyei elnöke Szegeden 2016. április 3-án.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.