A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kiállítás a Vármegye Galériában

1999. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kákonyi Csilla festészete romantikus, érzékeny világszemléletre utal, arra a romantikára, amelynek talajából nőtt többek között ki az expresszionizmus és a szürrealizmus. Az ötvenkilenc esztendős művésznő a marosvásárhelyi művészeti középiskola, majd a kolozsvári képzőművészeti főiskola befejezése óta rendszeres kiállító szűkebb hazája, Marosvásárhely, de Románia galériáiban is. Tanulmányai befejezése után két éven át rajztanárként dolgozott miközben, tagja volt a romániai képzőművészek szövetségének, illetve alapítója a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Társaságának és az újjáalakult Barabás Miklós Céhnek. Látásmódja, érett kori képeinek intenzív indulati töltése, a felfokozott, harsogó színek mellett hasonlóképp dominál a higgadtan rajzos és kiegyensúlyozott olasz reneszánsz klasszicizmusa iránt érzett rokonszenve is, amely több helyütt idézetekben nyilvánul meg. Kákonyi festményein a klasszicizmus és a romantika egymást feltételezi, ámbár a különféle stílusirányzatok tiszta állapotban alig-alig lelhetők fel, egymásba hatolnak, keverednek, akár a jing és jang, akár a férfi és a nő. Kákonyi harmóniája ezek által valósul meg. Kákonyi Csilla képeit a budapesti Vármegye Galériában tekinthetik meg az érdeklődők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.