A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kiss Kálmán döntött

Rozgics Mária
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminchárom szolgálati viszonyban eltöltött év után úgy döntöttem, hogy nyugállományba vonulok, s a jövőben civil területen folytatom munkámat – nyilatkozta Kiss Kálmán. A határőr vezérőrnagy lapunknak kijelentette: az Alkotmánybíróságnál, valamint a Legfelsőbb Bíróságnál tovább folytatja küzdelmét, hogy igazát bizonyítani tudja.– A Legfelsőbb Bíróság jogerős ítélete alapján úgy döntöttem, hogy felállok és harminchárom év után végleg távozom a testülettől – jelentette be a napokban Kiss Kálmán határőr vezérőrnagy, aki Nováky Balázs altábornagy nyugállományba vonulása óta megbízott parancsnokként irányította a határőrség országos szervezetét. A tábornok szerint azzal, hogy félreáll, felettese helyzetét szeretné megkönnyíteni, s döntésével is bizonyítani akarja ártatlanságát. Távozása nem jelenti azt, hogy beletörődött volna méltánytalan meghurcoltatásába, mivel továbbra is fenntartja, hogy ellene koncepciós támadást folytattak az elmúlt években. Igaza bizonyítására a Legfelsőbb Bírósághoz felülvizsgálati kérvényt nyújtott be, s ezzel együtt az Alkotmánybírósághoz fordult. Kiss Kálmán az alkotmánnyal összeegyeztethetetlennek tartotta a Legfelsőbb Bíróság ítéletét, azért, mert a bírói szakban számára fellebbezési lehetőséget nem biztosítottak. A taláros testülettől várja a jogsértés orvosolását, mivel alkotmányos joga mindenkinek a jogorvoslati lehetőség biztosítása. A határőr tábornokot ugyanis első fokon valamennyi vádpont alól felmentették, ezért nem kellett fellebbeznie, másodfokon azonban ellentétes ítélet született, azaz elmarasztalták. A hazai joggyakorlat szerint azonban a másodfokon hozott bírói határozatnál már fellebbezésnek helye nincs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.