időjárás 14°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Lefejezték az egyik mexikói drogkartellt

Hírösszefoglaló
2005.11.23. 00:00

Őrizetbe vették a világ egyik legbefolyásosabb drogkartelljének fejét. Az alvilági körökben a Doktor becenévre hallgató Ricardo Garcia Urquizát vásárolgatás közben fogták el Mexikóban.

Nyolc testőre kíséretében vásárolgatott a világ egyik legbefolyásosabb drogbárójaként ismert Ricardo Garcia Urquiza Mexikóvárosban, amikor a rendőrök lecsaptak a különítményre, és őrizetbe vették az alvilági körökben a Doktor néven rettegett maffiózót. A hírről Daniel Cabeza de Vaca, a helyi legfőbb ügyész tájékoztatta a BBC-t. Elmondta: a világ egyik legnagyobb kábítószer-kereskedőjét sikerült rács mögé dugniuk, és a keresztapa kiiktatásával súlyos csapást mértek az általa vezetett Juarez-kartellre – vélekedett De Vaca.
Miközben kattant kezén a bilincs, Urquiza még igyekezett elmagyarázni a kommandósoknak, hogy ő csak egy ártatlan, hétköznapi üzletember, aki a középosztálybeli nyárspolgárok szürke életét éli. A mesét már csak azért sem hitték el neki a rendőrök, mert még Mexikóban is ritkaság, hogy egy átlagember nyolc testőrrel menjen bevásárolni. Az Urquiza irányította Juarez-kartell hatalmas bűnszövetkezetet épített ki Dél-Amerikában. A geng, amelynek élén alig egy éve állt a most lefülelt keresztapa, évente több milliárd dollár értékben csempészett kokaint az Egyesült Államokba.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.