Bújócska

2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába várták, nem vonult börtönbe, halasztást sem kért Vincze Ferenc Tibor, Döge volt polgármestere, pedig időben megkapta a behívót. Három év tíz hónap (plusz a nyolcmilliós vagyonelkobzás) vár a zsiványra, aki ezek után már arra sem számíthat, hogy kedvezménnyel szabadul. Ha kizárjuk, hogy az elítéltnek csupán kiment a fejéből a bevonulási dátum, csak az jöhet szóba: nagyon buta a dögei szélhámos. Disszidálni, betyárnak állni, fáskamrában rettegni lehet ugyan, de előbb-utóbb úgyis lebukik, kiadják, nyakon csípik, arról nem is beszélve, hogy addig is cserélgetheti a liberót, nincs nyugodt perce, az ajtónyikordulástól is frászt kap… Lám, ott a másik lator példája: Kabai Károly (ő is polgármesterkedett egy ideig, amúgy színesfémmel seftelt) sem ment be a sittre leülni a megítélt három és fél évet. Előbb betegnek adta ki magát, majd illegalitásba vonult a büntetés elől. Végül a lipótmezei sárga ház pszichiátriai osztályán találta meg a Hír TV stábja. Az olimpiai bajnok Farkas Péter sem kívánt bevonulni a rácsos edzőtáborba, őt Andorrában lelte fel az Interpol. (Vannak még látványos „futó ügyek” – a fekete sereg ügyvezetője is szökésben van –, de előbb-utóbb valamennyi „célba ér”.)
Aztán vannak ügyek, amelyek még nincsenek bírósági szakban, de potenciális elítéltjeik már most igyekeznek búvóhelyet építeni maguknak, tervezik a menekülési útvonalat. Nem könnyű. Minél márkásabb gonosztevőről van szó, az annál monumentálisabb bunkert készít, ám a munkazaj (keverés a sajtóban) ilyenkor arányosan zajosabb, árulkodó a paraván is. Ráadásul a Bakony sem biztonságos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.