Bezárt szórakozóhelyek

Csibra Tibor
2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A menekülési útvonalak, illetve a működési engedélyek hiányosságai miatt huszonöt szórakozóhelyet záratott be ellenőrzései után hazánkban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az idei esztendő első öt hónapjában – tudta meg lapunk Petróczi Tímeától, a szervezet szóvivőjétől. A budapesti West-Balkán januári, három halálos áldozatot követelő tragédiáját követően a hatóságok és az önkormányzatok szigorú razziákat tartanak a zenés-táncos mulatókban, az OKF csaknem 1700 tűzvédelmi ellenőrzést végzett, több száz esetben bírságot szabott ki, és 73 szabálysértési feljelentést tett.
Petróczi Tímea a részletekről elmondta, tapasztalataik alapján jellemző szabálytalanság volt a szórakozóhelyeken, hogy a vészkijáratok ajtajait zárva tartották a rendezvények idején, illetve azok nem a menekülési útvonal irányába nyíltak. Számos helyen hiányoztak a tűzoltó készülékek, vagy a meglévők időszakos ellenőrzését mulasztották el. A szakemberek több helyen hiányolták a tűzvédelmi szabályzatot, a riadótervet és a menekülési útvonalak biztonsági világítását.
Az OKF az ellenőrzéseket öszszehangolta más társszervekkel, így a kormányhivatal szakigazgatási szervei közül részt vett bennük a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, a Munkavédelmi és Munkaügyi Szakszolgálat, valamint a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség is.
Az OKF tájékoztatása szerint a razziák folytatódnak, a szakemberek a nyári szezon alatt az üdülőhelyek tömegrendezvényeit fogják fokozottan ellenőrizni. Az említett 25 szórakozóhelyet a hatóságok nem végleg záratták be, a hiányosságok pótlása, illetve a szükséges engedélyek beszerzése után újra fogadhatnak vendégeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.