„Mindenem felajánlottam az életemért cserébe ”

Egy civil szervezet, a Baptista Szeretetszolgálat védett házában, titkos helyen tartózkodik az a csepeli férfi, akit a múlt héten élve temettek el támadói. A férfit családjával együtt menekítették oda albérletéből, mert attól tart: az általa szerbnek hitt, újabb hírek szerint macedón elkövető barátai, netán magyar cinkosainak ismerősei bosszút állhatnak rajta. Feltételezett támadója nem volt uzsorás, sőt, a későbbi áldozat kölcsönökkel segítette a gyilkossággal gyanúsított férfi családját, és ételt adott éhező gyerekeinek is.

Lukács Csaba
2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmincegy éves, székely származású magyar állampolgárt rémálmok gyötrik, pszichológus segítségére szorul. Arcán és nyakán még mindig jól látható külsérelmi nyomok vannak, de a vele történt szörnyűségek ellenére tegnap is bement dolgozni, hiszen „meg kell élni valamiből”. A férfi azzal vigasztalja magát: kínjai és szenvedései nem voltak hiábavalók, mert legalább nem lesz több áldozat. Édesanyját is megviselték a történtek: tegnap este, amikor kiderült, hogy fiának támadói legalább négy embert megöltek, öszszeroppant.
A támadó az erdőben kötéllel kezdte fojtogatni a székely férfit. „Amint eszméletemhez jutottam, elkaptam a kötelet, nehogy meghaljak” – fogalmazott az áldozat. Miközben fojtogatta, a támadó segítője a fejét rugdalta, de ez „egyáltalán nem zavart, mert az életemért, oxigénért harcoltam a kötéllel”. Többször elveszítette az eszméletét, az egyik éber pillanatban azonban hallotta, amint az egykori Jugoszláviából származó támadó azt suttogta a másiknak, hogy kötözze meg a lábát és a kezeit a teste mögött. „Mindenem felajánlottam az életemért cserébe”, írta, de hiába: megkötözték, majd egy előre kiásott gödörbe dobták. „Élni jó, még ha úgy érzed, hogy nincs életed, akkor is! Soha nem féltem a haláltól, de most megtapasztaltam, hogy utolsó pillanataiban az ember mindent elkövet, hogy mentse az életét” – fejezte be megrázó beszámolóját.

Részletek a 4., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.