Röviden

MN
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kódex
Grimm
Magatartási kódexszel védi a mundér becsületét a 2007. júliusi budapesti szexorgiáról elhíresült németországi Ergo biztosító. Tilos például nyakkendő nélkül munkába menni, kézzel csirkecombot enni, hangosan nevetgélni…

Vizsgálat az állatkínzás miatt
A Legfőbb Ügyészséghez fordult Balogh József (Fidesz) országgyűlési képviselő, miután a Petőfi Népe című Bács-Kiskun megyei napilap a Fülöpháza környéki tanyavilágot megrázó, kutyák elleni rejtélyes és drámai erőszakról számolt be. A politikus, aki a település polgármestere is, a hatóság segítségét és
az esetet haladéktalan kivizsgálását kérte. Tegnap időközben lapáttal ütöttek agyon egy kiskutyát Baranya megyében. A két gyanúsítottat elfogták. (MTI)

Keveslik a kárpótlást
Nem fogadja el az M1-es autópályán motorjával tavaly felborult, majd elhunyt rendőr családja a hatóság által neki ajánlott kártérítést – közölte a TV2 híradója. A motoros járőr hozzátartozói a férfi teljes fizetését szeretnék megkapni, hogy a félárva gyermekek anyagi biztonságban nőhessenek fel. A rendőrség egyelőre nem kommentálta a híradást. (MN)

Szúnyogirtás a Balatonon
Ha kedvező lesz az időjárás, akkor ma, ellenkező esetben szombaton vagy vasárnap lesz kémiai szúnyogirtás a Balatonon. Az esős időjárás miatt elszaporodott csípőszúnyogok gyérítése ezúttal is a tó 5419 hektáros körzetében történik. (G. J. A.)

Sikkasztás gyanúja miatt indult eljárás
Pénzügyi szabálytalanságok gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség a szombathelyi Nyitra utcai Általános Művelődési Központ ügyében – tájékoztatott a városháza. A feljelentést Puskás Tivadar (Fidesz–KDNP) polgármester tette meg egy, az önkormányzati intézményeknél végzett ellenőrzés után. A vezető a közgyűlést is összehívta. (MTI)

Kártérítést kapott a gyermekgyilkos
Felháborodott a német közvélemény a frankfurti tartományi bíróság tegnapi határozatán, amellyel egy gyermekgyilkosnak 3000 eurós kártérítést ítélt meg, mondván, az eljárásban megsértették jogait. A férfi egy iskolából rabolt el egy kislányt; elfogták, majd a kihallgatását vezető rendőr a gyermek megmentésének reményében kínzással fenyegette meg. A tettes megijedt, beismerte a gyilkosságot, és a hatóságok megtalálták a holttestet. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.