Röviden

MTI
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átcsoportosított a kormány
A szociális konzultáció pénzügyi fedezetének biztosítása érdekében 867,9 millió forint átcsoportosítását rendelte el a kormány – olvasható a Magyar Közlönyben. A szociális konzultáció keretében eddig összesen 1 140 000 kérdőív érkezett vissza az Országgyűlés munkáját segítve. (MTI)

Medián: Nem a szavazati jogra
Magyarország lakosságának 77 százaléka nem helyesli, hogy a határon túli magyarok választójogot kapjanak – derült ki a Medián közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint ezt a kormánypárti szavazók többsége sem támogatja. A választójog megadásának támogatottsága azok között is jelentősen csökkent, akik helyesnek tartják a kettős állampolgárság lehetőségét. (NOL.HU)

Feltárna a Jobbik
Vizsgálatot kezdeményez a Jobbik az illetékes állami szerveknél az SCD Group hat évvel ezelőtti balatoni ingatlanvásárlási szerződéseivel kapcsolatosan, amelynek eredményeként az összes tóparti kemping a cég tulajdonába került. A párt szerint fel kell tárni valamennyi körülményét a 2005-ös adásvételnek, hogy a Balaton legértékesebb ingatlanjai miként kerültek köztulajdonból „egy nyilvánvalóan szélhámos cég kezére”. (MTI)

Tüntetnek a Szigeten?
Fellebbez Gyimesi Zoltán, a Sziget Fesztivál idejére bejelentett tüntetés főszervezője, a rendőrség szerdán nyilvánosságra hozott, általa határozatnak nevezett tájékoztatása ellen. Szándékai szerint jövő hét keddtől augusztus 20-ig mindennap tüntetnek a benzináremelés miatt a Hajógyári-sziget Nagyrétjén. A rendőrség közölte, nem tarthatna tüntetést a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Hajógyári-szigeten. Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője ugyancsak leszögezte, nem lesz tüntetés a rendezvényen. (MTI)

Panaszkodnak az orvosok
Szakmai egyeztetést kezdeményezett a Magyar Orvosi Kamara a jogosítványokkal kapcsolatos egészségügyi alkalmassági előírások megváltoztatására. Éger István elnök szerint az orvosok folyamatosan panaszkodnak arra, hogy túl szigorúak lettek az idén életbe léptetett szabályok. Az új előírások szerint a krónikus betegeknek nem elegendő a háziorvost felkeresniük, ha lejárt az egészségügyi alkalmasság, szakorvosi véleményt is be kell szerezni. (Napi Gazdaság)

Felsőoktatási törvény szeptemberben
A kormány második félévi munkaterve szerint szeptemberben tárgyalják a felsőoktatási törvény koncepcióját – közölte tegnap a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkársága, megerősítve lapunk csütörtöki információját. Ebben arról számoltunk be, hogy az előző nap nyilvánosságra került felsőoktatási törvény koncepcióját – mivel több pontja politikai döntést igényel – a közigazgatási államtitkári egyeztetésen levették a napirendről. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.