Kizáró ok

2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Munkástanácsoknak is lenne mondanivalója a dolgozókat érintő eddigi, illetve tervezett kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban, a szakszervezeti konföderáció úgy döntött, nem vesz részt a Parlament elé meghirdetett demonstráción szeptember 12-én. Palkovics Imre elnök azt mondja, hitelteleníti a megmozdulást, hogy az akció hátterében ott a szocialista párt; Mesterházy Attila a legfőbb buzdító. Ez csak rontja a tüntetők esélyeit. Nem új a tendencia, mind több szakszervezeti ember tartja úgy: a szocialistáknak mára nem sok közük maradt a baloldali értékekhez, legfeljebb a lózungok szintjén (a kézzelfogható értékekhez is csak annyiban, hogy azokat meg elvitték…). Megjegyzem, az egészben leginkább az a hír, hogy az MSZP-ben még mindig úgy gondolják, bárhová lavírozták is az országot a múltban, mögöttük a munkavállalók töretlen bizalma – sőt, az egyenesen jár nekik. Holott attól, hogy a melósember tüntetni megy egy kormányintézkedés ellen, még nem feltétlenül a szocikat szereti. A Mesterházy-csapatnak ellenben jól jön egy ilyen demonstráció (minden jól jön, amivel a kabinet támadható), ezért lelkendezik olyan önfeledten: nyakon ragadja a közös pontot, platformot szervez rá, aztán meg az élére áll zászlóvivőnek. Ahogyan szokta.
Azért egyre kevesebb már az ilyen közös pont. Riasztóbb annál a MSZP, semmint hogy egymást tapossák érte a brigádot lájkolni igyekvők, s bizony az emlékezetkiesésben szenvedő nosztalgiázók száma sem nőtt. Nem is csoda, hogy a Munkástanácsok sem az Internacionálét dúdolja…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.