Ludas Mancs

2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó hír: az elszámoltatási kormánybiztos hamarosan megvizsgálja a Négy Mancs Alapítvány itthoni működését. Abból biztosan nem lehet baj, ha ujjlenyomatkontroll készül a furcsa brigádról, annyi mindent beszélnek róluk… Budai Gyula speciel arra kíváncsi, jogszerűen gazdálkodik-e a szervezet az állami támogatásokkal – mi pedig arra, tényleg nemes ügyet szolgálnak-e azzal, hogy egyfolytában rossz hírüket keltik a magyar libatenyésztőknek, vagy valami más van a riogatás mögött. Két esztendeje figyelt fel a magyar közvélemény az osztrák gyökerű csapatra, akkor, amikor azzal állt elő, hogy idehaza szadista libatömés zajlik, a gazdák brutális beavatkozással májnövekedésre kényszerítik a szerencsétlen szárnyasokat, természetesen üzleti célból. Tele is nyilatkozták a nemzetközi sajtót az „állatkínzó” magyar módszerről, miáltal gyors piaci hanyatlásnak indult az ágazat, az ezzel járó állásvesztésekkel, persze. Bár hamarosan kiderült, másutt is tömik a libát (például a hatszorta nagyobb francia piacon), ez már nem segített rajtunk. Mancsék következő libaakciója már a tollfosztásról szólt, ezt egyenesen inkvizíciónak nevezték, gazdáinkat barbároknak. A hervadhatatlan akciózás – létjogosultságát akarja bizonyítani a gárda, régi trükk – időközben meghozta a maga gyümölcsét: Magyarországot nem hívták meg Kölnbe, az idei őszi élelmiszer-ipari vásárra. A Mancs jól belecsapott a lecsóba. (Nem lennék meglepve, ha kiderülne: küldték őket.)
Idekapcsolódik: független szakértők szerint sem a helyesen végzett tömés, sem a tollfosztás nem okoz fájdalmat az állatnak – levágásuk inkább. Ezt viszont nem ellenzik a tiltakozók; lenyelik, akár a libacombot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.