Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/cirkusz-a-nepnek-hideg-zuhany-a-durernek-3990978/

Cirkusz a népnek, hideg zuhany a Dürernek

2020-ig érvényes szerződése van a szórakozóhelynek.

Új cirkuszközpont megépítéséről döntött a kormány a Liget Budapest projekt keretében, mely az Ajtósi Dürer soron, az MSZMP régi épületeinek helyére kerülne – számolt be róla csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint azt a HVG.hu is közölte, az egykori Pártfőiskola épületeiben viszont most a Dürer Kert és a Dürer Rendezvényház található az Ajtósi Dürer sor 19–21. alatt, ráadásul magánkézben. A Városligettel kapcsolatos tervekben már korábban előkerült, hogy az állatkert terjeszkedése miatt új helyszín kell a Fővárosi Nagycirkusznak, viszont korábban egy olyan új helyszínről beszéltek, ahol egy gyakorló cirkuszépület áll.

Sem a Dürer Kertnél, sem a Dürer Rendezvényháznál nem tudnak költözésről, és a sajtóból értesültek a bejelentésről. Minket is hideg zuhanyként ért a bejelentés – tájékoztatták az MNO-t a Dürer Rendezvényháznál. Nem tudott korábban a tervekről Nagy Zsolt sem, a Dürer Kert ügyvezetője, aki elmondta: felvették a kapcsolatot az épületkomplexum egyik magántulajdonosával, de ő sem tudott korábban a cirkuszi tervekről.

„Egyelőre mi is tájékozódunk, de nekünk 2020-ig érvényes szerződésünk van az épületre” – közölte az MNO-val a Dürer Kert sajtósa, Bihari Balázs. Mint mondta, náluk most is zajlik egy fejlesztés, folyamatosak a koncertek, kulturális programok, de a különböző próbatermek, stúdiók leállítása sem egykönnyen képzelhető el. Bihari közölte, a magyar könnyűzenei élet 30-40 százaléka itt összpontosul, és értetlenül állnak a bejelentés előtt, mivel a kormány egyébként támogatja a könnyűzenét, a Cseh Tamás program keretében is zajlanak felvételek az épületekben. „Egy stúdió felépítése nem egy egyszerű mutatvány, ezeket nem lehet csak úgy beszüntetni” – mondta.

„A tegnapi Kormányinfón elhangzottaknak megfelelően a kormány döntött arról, hogy az állatkerttel egybeépített cirkusz helyett egy teljesen új cirkuszkomplexumot hoz létre. Ennek egyik lehetséges helyszíneként merült fel az Ajtósi Dürer sor, emellett azonban más helyszínekkel is számolunk a létesítmény megvalósításának tervezése során” – tájékoztatta az MNO-t Göbl Vilmos, a Miniszterelnökségi Sajtóiroda munkatársa. Mint írta, szeretnének még ebben a ciklusban „egy oktatási-képzési és közösségi központként, 21. századi igényeknek megfelelő cirkuszépülettel működő létesítményt” kialakítani.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …