Németh Szilárd: A nyugati határt is védeni kell

A Fidesz alelnöke szerint akár 150 ezer embert is betelepíthetnek az elkövetkezendő néhány évben.

MTI
2016. 06. 10. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Szilárd közölte: ha ez állandóvá válik, Magyarországra szegednyi, akár 150 ezer embert is betelepíthetnek az elkövetkezendő néhány évben. Ha őket betelepíthetik nyugatról, akkor velük együtt betelepíthetik a terroristákat is, a terrorizmus és az illegális bevándorlás ugyanis „kéz a kézben” jár, az illegális bevándorlók széles tömegeire „direkt ráültetve” juttat el katonákat Európába az Iszlám Állam – tette hozzá.

Azt mondta, ezért fontos a kényszerbetelepítés elleni népszavazás, hozzátéve: világossá kell tenni, „nem kívánjuk, hogy Brüsszelben döntsék el, a következő évtizedekben kikkel éljünk együtt”.

Kitért arra is, hogy Brüsszel, illetve a mögötte álló „némely nagyhatalmaknak” az illegális bevándorlást érintő politikai-gazdasági érdekei eltérnek Magyarországétól. A magyar álláspont szerint a népesedési problémát, munkaerőhiányt nem lehet kizárólag az illegális bevándorlás támogatásával orvosolni – mondta.

Arról is beszélt: a baloldal szóban és tettekben is kinyilvánította, hogy az illegális bevándorlás pártján áll és kritika nélkül támogatja a brüsszeli politikát.

A Fidesz alelnöke felidézte, hogy tavaly a kerítések építésével a határon sikerült megállítani az illegális bevándorlást. Szükség volt a bevándorlókra vonatkozó szabályok szigorítására, illetve arra is, hogy lehetővé tették a honvédség bevonását a határ védelmébe – sorolta.

Szavai szerint a terrorcselekmények azonban azt mutatják, mindez nem elég, ezért kezdeményeztek egy kizárólag a terrorcselekményeket megelőző, felderítő, hírszerző feladatokat ellátó „titkosszolgálati ernyőszervezet” létrehozását. Ugyancsak ezt a célt szolgálta az alaptörvény hatodik módosítása is – tette hozzá.

Kitért arra: mindkét jogszabály módosításánál széles körű egyeztetéseket kezdeményeztek, ám ezeken az MSZP nem vett részt.

A népszavazásnál nincs legitimebb döntés – hangoztatta, hozzátéve, ha a referendum Magyarországon sikeres lesz, „elképzelhető, hogy továbbgördül és több országban is meg fogják próbálni”. Magyarország nincs egyedül Európában, elég csak a visegrádi négyek közösségére gondolni – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a szeptember végén, október elején várható népszavazás az elmúlt 25 év legfontosabb döntése lesz.

A következő időszak legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy minél több emberrel folytassanak párbeszédet Heves megyében, megismertessék az álláspontjukat, hogy nemet mondanak a kényszerbetelepítésre. A cél kettős – mondta a fideszes politikus –, egyrészt a tájékoztatás, másrészt a mozgósítás, hogy minél többen vegyenek részt a népszavazáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.