Matolcsy Buddha erejét is beveti az MNB irányításánál

A Népszabadság legalábbis ezoterikus vonalakat vélt felfedezni, melyek mögött Vajda Zita sejlik fel.

MNO
2016. 09. 14. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A buddhizmusból ismert tízmilliószoros napokon mindig történik valami jelentős az MNB-nél, amióta Matolcsy vette át a kormányrudat – derül ki a Népszabadság összeállításából. De még mielőtt nagyon előreszaladnánk: a fenti jeles napok Buddha életének fontos állomásait jelölik, évente négy fordul elő belőlük, és a hiedelem szerint ezeken a napokon a jó cselekedetek felerősödnek, ahogyan a neve is utal rá: tízmilliószorosan. (Az hogy a jó cselekedet mennyire relatív a lenti példákból is kitűnik – a szerk.) 

Jobban mondva csak a 2013-ban kezdődő Matolcsy-éra majdnem minden tízmilliószoros napján történt valami eget rengető, az első két alkalomról még lemaradtak. 2013. május 25-én és július 12-én semmi, majd elkezdték szőni a sormintát. A cikk megjegyzi, hogy a pontos dátumok „magyarra fordítása”, azaz a dátum pontos belövése gyakran vita kérdése – így előfordul, hogy az esemény egy nappal mellémegy.

A teljesség igénye nélkül néhány mérföldkő: 

A lap egyébként azt is felidézi, hogy a nyolcas szám viszont nem fekszik jól a jegybanknál, olyannyira, hogy kikerült az MNB címéből, mely régen Szabadság tér 8–9. volt. „De jegybanki dolgozók meséltek arról, tanácsos kerülni nyolcoldalas elnöki felkészítő összeállítását.”

A jegybankban többen úgy tartják, Vajda Zita spirituális, ezoterikus dolgok tekintetében erős befolyást gyakorol Matolcsyra – írja a Népszabadság.

A lap ezt követően párhuzamba állítja a mesés fizetésért dolgozó jógaoktató és a jegybankelnök szerelmét a keleti kultúra iránt. Majd az állítólagos románcot és a mesés kifizetéseket (amelyekből a családtagoknak is jutott) is újra veszik. Olvassa el a Magyar Nemzet véleménycikkét a témában!

A jegybank kommunikációs osztálya később közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amit szó szerint közlünk:

 

Abszurd állítások jelentek meg a Népszabadságban a Magyar Nemzeti Bankra vonatkozóan. A napilap állításával szemben nem hiedelmek, hanem megalapozott szakmai munka mentén folytatja tevékenységét a jegybank: az MNB előrejelzései és jelentései a legpontosabb adatokat tartalmazzák, a nemzeti bank jelzi előre a leghitelesebben a makrogazdasági mutatókat. A piaci elemzők mind a gazdasági teljesítmény mind az infláció tekintetében rendszeresen lekövetik az MNB előrejelzéseit.

A nemzeti bank közleményeire vonatkozó állítás is minden alapot nélkülöz: 2013 márciusa óta az MNB összesen 818 közleményt és 455 szakmai publikációt adott ki, vagyis szinte nincs olyan nap, amikor a nemzeti bank ne tenne közzé legalább egy közleményt. A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjáról például minden hónapban részletes tájékoztatást tesz közzé a jegybank, a program keretében eddig 34237 hazai kis és középvállalkozás jutott kedvezményes kölcsönhöz 2329 milliárd forint összegben.

A napilap által szintén említett Pallasz Athéné Közgondolkodási Programról is rendszeresen tájékoztat a jegybank: e programban a 2014/15-ös tanévben több mint 300 ösztöndíjat adott a nemzeti bank, míg a most kezdődő 2016-17 es tanévben a jegybanki ösztöndíjasok száma megközelíti az 1000 főt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.