„Már nem vagyunk viccpárt, 2018-ban indulunk”

Nem ígérget már ingyensört a kutyapárt, csak azt, hogy indulnak a legközelebbi választásokon.

MNO
2016. 10. 04. 9:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interjúban Kovács arról beszélt: nem szerencsés őket viccpártnak nevezni, mert ők vicces formában, viccesen érvelve, de komoly dolgokra hívják fel a figyelmet.

Megerősítette: elindulnak a 2018-as választásokon, és úgy érzik, hogy az országos lista állítása sem jelent megoldhatatlan kihívást a számukra.

Viszont nem szeretnének fűt-fát ígérgetni.

Az eredményen nem lepődtek meg, nem is sajátítják ki: meg is köszönték a Magyar Helsinki Bizottságnak és a TASZ-nak is, hogy érvénytelen szavazásra buzdították az embereket. A kampányra 35 millió forintot költöttek, egyébként adományokból, és 1500 „passzivista” segítette eljuttatni a párt üzeneteit a voksolókhoz. Mint ígérte, hamarosan közzéteszik a pontos számokat, és beszámítják aktivistáik ingyenmunkáját is – így nagyjából százmilliós lehet a végösszeg.

Terveik szerint országjárásra indulnak, hogy ne csak a budapestieket szólítsák meg, mert

meg akarják őrizni azokat, akik „ebben az őrült gyűlöletkampányban” hozzájuk csatlakoztak.

A végén azért elsütött egy poént: amikor arról kérdezték, hogyan távolítják majd el több százezernyi plakátjukat, Kovács úgy válaszolt, hogy előbb megvárják, milyen munkát végeznek a fideszes plakáttépkedők, utána bevetik a maradék 14 ezer savköpő menyétjüket – utalt vissza egy korábbi beszélgetésre, amikor ezek bevetését javasolta Szíriában.

Júliusban a Magyar Nemzet Magazin rajzolta meg a kétfarkúak történetét, a cikket itt olvashatja.

A kimaradt kérdés

Egyébként Kovács és a Népszabadság is úgy kezelte, mintha a kvótareferendumon érvénytelenül szavazók mind automatikusan a kutyapártra ikszelnének egy választáson, kérdésként sem merült fel, hogy ebből mennyit tudnának maguk mellett, és nem a kormány ellen mobilizálni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.