Beérett a gyűlöletkampány, angol szó miatt pofozkodtak Budapesten

Az agresszív férfi nem bírta elviselni, hogy egy feltételezett migráns külföldinek nézte.

Koncz Tamás
2017. 05. 11. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mocskos migráns, ez az én hazám! Magyarország a magyaroké, te csótány, saját országomban nem vagyok turista” – üvöltötte egy feldühödött férfi a Kálvin téri aluljáróban, amikor egy pizzázó dolgozója angolul kérdezte meg tőle, mit szeretne.

A dührohamnak végül nem a pizzás fiú esett áldozatul, hanem egy járókelő. A nő csillapítani próbálta a dühöngő vevőt, de hiába: „Odamentem hozzá, és megkértem, hogy ne beszéljen így a fiatalemberrel, olyan sok a turista Budapesten, biztos véletlenül nézte turistának. Erre az arc elkezd üvöltözni velem is, hogy »Húgyagyú liba, ez Magyarország!«, és ő magyar, a többire nem emlékszem. Fejelgetett felém, aztán pofán vágott, leesett a szemüvegen, arrébb rúgta, üvöltözött még, és elment. [ ] Éljen a gyűlöletpolitika, agymosás és uszítás” – írta bejegyzésében a megvert nő, aki először a 444-nek beszélt a támadás körülményeiről.

Az agressziót tekinthetjük a több milliárd forintos költségvetésű gyűlöletpropaganda sikerének is: 2015 szeptembere – a szerb–magyar határszakasz lezárása – óta a magyar lakosság alig láthatott saját szemmel menekültet, az ellenük és Brüsszel ellen uszító plakátokból viszont annál többet, a migráció szó mára pedig szinte a járvány szinonimájának tűnik a kormányzati kommunikációban.

A Népszava egy washingtoni elemzést idézve már tavaly arról írt, hogy Európában a magyarok félnek a leginkább a migrációval járó kockázatoktól, a „láthatatlan ellenség” iránt érzett gyűlölet pedig falfirkákban és most már tettekben is jelentkezik Budapest utcáin.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.