Kvótaper: Völner befolyásolási kísérleteket sejt

Hatalmas nyomás nehezedik az uniós bírákra – jelentette ki.

MN
2017. 06. 27. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beadványunk helyzete igen kedvező, az uniós bírákra ugyanakkor hatalmas nyomás nehezedik a kvótaperben, a befolyásolás szándékát az utóbbi időben többször is érzékelni lehetett – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára hozzátette, ezek a kísérletek nem a magyar érveket, a visegrádi négyek álláspontját támogatták. „Akárhogyan is alakul az eljárás, nem nyithatjuk meg kapuinkat az illegális migránsok előtt” – jelentette ki.

Mint mondta, szélesítené Magyarország mozgásterét, ha annak idején az Országgyűlés megszavazza azt az alaptörvény-módosítást, amely kizárta volna bármilyen személyek kötelező betelepítését. „Ha az Európai Bíróság előtt nem járna sikerrel a beadványunk, úgy a kérdéssel újra foglalkoznunk kell” – szögezte le.

Arra a felvetésre, hogy az utóbbi hetekben több témában – a CEU, a civiltörvény és a migráció ügyében – is éles bírálatot kapott a magyar kormányzat, közölte: látszólag önálló szereplők önálló véleményéről van szó, a helyzet azonban nem ez. „Valójában alaposan megkonstruált, összehangolt akció zajlik már régóta a kormány politikája ellen, így messze nem a véletlen műve, hogy ki és mikor fejti ki kritikus álláspontját. Megjegyzem, a három téma is összekapcsolódik egymással: a civil szféra új szabályai, a felsőoktatási törvény módosítása és a migránsok kötelező betelepítése elleni magyar fellépés egyaránt azt a célt szolgálja, hogy Magyarországon a magyar érdekek érvényesülhessenek, a legfontosabb kérdésekben idehaza mondhassuk ki a végső szót” – vélekedett.

Völner hozzátette: bizonytalan viszonyok közepette könnyen elszabadulhatnak az árfolyamok, nagyot veszíthetnek értékükből a különböző fizetőeszközök. „A korábbi évtizedek történései alapján pedig majdhogynem ténynek nevezhető, hogy Soros György nagy ismerője az árfolyamoknak” – jegyezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.