Hiába készült el, nem használhatják a hárommilliárdos Tüskecsarnokot

A XI. kerületi önkormányzat az ígérte, hogy a Tüskecsarnokban a környékbeliek is úszhatnak, egyelőre nem.

MN
2017. 09. 01. 5:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél évvel ezelőtt adták át a Tüskecsarnokot, ám a 3,2 milliárdból épült létesítményt a mai napig nem használhatják az ott lakók, holott Budapest XI. kerületének vezetése a környéken élők, dolgozók és tanulók sportolási lehetőséget ígérte bővíteni. Az üzemeltető a fenntartóra, a fenntartó a tulajdonos minisztériumra mutogat – írja a Hvg.hu

A portál felhívta a figyelmet arra, hogy az uszoda Facebook-oldala szerint a komplexumot tavaly novemberben csak lehetetlen időpontokban, 11 és 14 óra között lehetett látogatni (jelenleg egyáltalán nem használhatják a környékbeliek), munkaidő előtt és után ez teljességgel lehetetlen, mert egyébként más időszakban a sportolók edzenek. A helyzet januárra tovább romlott, tekintve, hogy a vizes világbajnokság miatt a versenyzők még több időt töltöttek az uszodában, ráadásul a vb zárása után mind a mai napig nem nyitott ki az uszoda a nagyközönség előtt.

A létesítményvezető a Hvg megkeresésére közölte, megérti a lakosság felháborodását, egyelőre azonban biztosan nem nyit ki az uszoda, és arról sincs fogalma, hogy mikor vehetik birtokba a vendégek. Majd azzal hárított, hogy a létesítmény fenntartója, a Magyar Nemzeti Sportközpontok (MNS) az illetékes a zárás és nyitás ügyében. Az MNS azonban az Emberi Erőforrások Minisztériumához irányította a portált, ahol közölték: a lakossági medencehasználat kezdetének várható idejéről – a sportszakmai egyeztetések lefolytatása után – a Tüskecsarnok honlapján és a Facebook-oldalán adnak tájékoztatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.