Fegyveres felkelést ajánló tanulmányért fizetett az Országgyűlés alelnöke

A migráció miatti felfegyverkezésről, önvédelemről és a kaszárnyák tartalékainak kifosztásáról is írt Földi László.

MN
2017. 11. 24. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 5,4 millió forintért rendelt 24 tanulmányt az Országgyűlés alelnökeként Lezsák Sándor, az anyagokért 100 és 350 ezer forint közötti összeget fizettek ki Lezsák keretéből – derült ki az Átlátszó közérdekűadat-igényléséből.

Az oknyomozó portál megszerezte az érdekesebb című írásokat, igaz, egy további igénylésben kellett kikérnie az Országgyűlés Hivatalától.

A legkiemelkedőbb szemlézett anyag Földi Lászlóé: a civil jogvédők kivégzését felvető, megjegyzései miatt a fővárostól elküldött biztonságpolitikai szakértő ezúttal is a migráció ügyével foglalkozott.

Földi Gondolatok az Európát ért invázióval összefüggésben című, 15 oldalas tanulmányáért 350 ezer forintot fizettek; a szerző pedig itt is Európát fenyegető háborúként értelmezi a migrációs válságot, és ennek megfelelő megoldásokat ajánl.

Az utolsó oldalakon például arról elmélkedik, hogy ha Európa nem védi meg a határait fegyverrel, akkor „vagy elmenekülünk mi, őslakosok, vagy elfogadjuk, hogy a saría törvényei szerint kell élnünk a saját hazánkban”, és csak titokban gyakorolhatják keresztény/zsidó vallásukat.

De erre is van válasza: „Vagy munkálni kezd bennünk az életösztön. Elzavarjuk azon kollaboránssá vált politikusokat, akik az inváziót támogatják. Katonáink betöltik fegyvereiket, s önvédelmünk érdekében és a demokrácia törvényei szerint indokolt helyzetben használják is azokat.”

Mi pedig, nem lévén más esélyünk, kifosztjuk a kaszárnyák M-zárolt (raktározott) készleteit, hogy megvédjük házainkat, városainkat, országainkat.

Földi dolgozata után könnyed olvasmánynak számít Bartha Lilla Bianka (tartalomjegyzékkel és üres lapokkal együtt) 38 oldalas esszéje, amely azt foglalja össze, hogy a keleti nyitás politikája miképpen jelent meg 2014–16 között az Országgyűlésben és a Lezsák Sándor által igazgatott Lakiteleki Népfőiskolán – olvasható az Átlátszó anyagában.

A dolgozat a portál szerint valójában egy promóanyag Lezsákról és a népfőiskolájáról: az első két oldalon rövid összefoglaló van az Országgyűlés és Lezsák Sándor eddigi munkásságáról, utána húsz oldalon keresztül részletesen felsorolja a szerző, hogy a keleti nyitással kapcsolatban milyen programok (előadások, versenyek, táborok, kollégium, tanfolyam) voltak a Lakiteleki Népfőiskolán, majd nyolc oldalon át részletezi Lezsák kapcsolódó tevékenységét (előadások, írások, találkozók, szereplések), végül mintegy két oldalon a Kurultájról olvashatunk.

Saját pályaművének összefoglalása 150 ezer forintot is megért az Országgyűlés alelnökének. Az Átlátszó cikkét teljes terjedelmében idekattintva olvashatják el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.