Molnár Gyula szerint már megállapodtak a DK-val, a DK szerint nem

A Demokratikus Koalíció szóvivője viszont úgy emlékszik, még nincs végleges megállapodás.

Munkatársunktól
2017. 11. 03. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Gyula azt mondta, hogy már csak néhány egyéni körzetről nem egyeztek meg. A pártelnök azt mondta, hogy miután minden vitás kérdést rendeznek, az Együtthöz és a Párbeszédhez fordulnak, végül pedig az LMP-t is szeretnék bevonni a koordinált indulásba, és ennek érdekében több egyéni körzetet is átengednének.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője ugyanakkor csak annyit erősített meg, hogy közel állnak a teljes megállapodáshoz az MSZP-vel, ám azt nem kommentálta, hogy az MSZP és a DK valóban 60-40 arányban állapodott-e meg a jelöltekről. „Jól haladnak az egyéni körzetekben koordináltan induló jelöltekről szóló ellenzéki tárgyalások” – fogalmazott, azt is megjegyezve, egyetért az MSZP elnökével abban, hogy az LMP-t is be kellene vonni a koordinációba.

Péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt a szocialista Harangozó Tamás, aki a megállapodással kapcsolatban leszögezte: ha Molnár Gyula ezt állította, akkor így is van, de mivel nem tagja a tárgyalódelegációnak, nem mondhat több információt.

Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki Harangozót követte az Egyenes beszéd stúdiójában, Krug Emíliának elmondta: Molnár Gyula bejelentése után telefonon hívta a DK egyik politikusát, aki egyértelműen cáfolta, hogy megegyezés született volna, sőt, azt állította, hogy nem is találkoztak a tárgyalódelegációk. Az ellenzéki politikus nem árulta el, kivel beszélt, annyit ugyanakkor elárult: olyannal, aki tagja a DK tárgyalódelegációjának.

Molnár Gyula egyébként arról is beszélt csütörtökön, hogy az MSZP pártok felett álló, civil jelöltet szeretne az ellenzék közös miniszterelnökének. Úgy vélte, Balázs Péter volt külügyminiszter alkalmas lenne erre a feladatra. Azt is megjegyezte, hogy álláspontja szerint a választók nem elégednek meg az egyéni körzetekben történő ellenzéki összefogással, szerinte ugyanis közösen kellene indulniuk a választáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.